БАЩАТА НА ПРЕСЛАВА С ПОРЕДНО ОТЛИЧИЕ ЗА УНИКАЛНИЯ СИ ТРАБАНТ

0
828

Трабант фест 2022 се проведе за пета поредна година на площада пред паметника на Петко Славейков в град Трявна. Организатори на събитието бяха Община Трявна и Национален клуб „Трабант”.

Кольо Тончев от Добрич, баща на фолк дивата Преслава, спечели наградата „Купата на кмета”.  Това е една от наградите, които традиционно се връчват на собственици на ретро возила по време на утвърдилия се вече в Трявна Трабант фест. Тази година „Купата на кмета“ отиде при най-стария соц автомобил Трабант 600, произведен през далечната 1963 година. Наградата бе връчена от кмета на Община Трявна Силвия Кръстева на гордия собственик Кольо Тончев с пожелание за здраве и още много дълги години участия в различни автоизложения.

Трабант фест 2022 събра в сърцето на възрожденска Трявна над 80 ретро автомобила от близо и далеч, както и десетки собственици, съмишленици и привърженици на немската марка.

Освен автентични трабанти от едно време, на място можеха да бъдат видени още различни жигули, вартбурги, ретро мотори и единствения у нас дървен мотор, дело на тревненски майстор дърворезбар. Разбира се, не липсваха и атрактивни возила, като спечелилият „Купата на Кметство Плачковци” тунингован трабант 4х4, ретро ремарке – палатка, лада патрулка „Народна милиция”, вартбург такси, трабант със спортно окачване и бижуто на Трабант феста – „Пеперудената фея”. Розовият бонбонен трабант от 85-та година е собственост на Ина Николова, има мигли на своите фарове, отличаващ се тунинг и е най-любимото возило на дамата, придобила популярност в цялата страна.

По време на феста за доброто настроение на всички гости допринесе и Танцов ансамбъл „Трявна” при Народно читалище „Пенчо Славейков 1871”-Трявна, които извиха кръшни хора насред площада и разиграха малки и големи. Всички участници бяха отличени с грамоти и символични награди, свързани с най-голямата им любов – ретро возилата, които бяха връчени от кмета на Община Трявна, кмета на Кметство Плачковци и представители на Национален клуб „Трабант”.

Трабант фест 2022 година завърши по традиция с почетна обиколка, която премина по главните улици на Трявна и Плачковци.

НДТ