Добрич се включва в Националната спортна проява „Световен ден на ходенето‘2021“

0
559
На 03.10.2021 г., Българската федерация „Спорт за всички“ организира за 29-ти пореден път, Световен ден на ходенето с финансовата подкрепа на Министерството на младежта и спорта, по „Програма за развитие на спорта за всички“. Денят на ходенето е част от Националната програма за физическа активност и развитие на българското население „БУЛФАР – 2021-2024“. Това е спортно събитие от календара на Международната асоциация спорт за всички /ТАФИСА/, което цели популяризиране на здравословния начин на живот чрез практикуване на най-леснодостъпната и естествена форма на физическа активност – ходенето.
Община град Добрич, съвместно с ОП „Спортни имоти“ и доброволци от Младежки център – Добрич, ще организира спортната проява в Добрич, съобразявайки се с епидемичната обстановка.
Проявата ще стартира на 03.10.2021 г. в 10.00 ч. и ще приключи в 13.00 ч. Маршрутът, който ще бъде изминат от всеки, включил се в проявата, до крайния пункт ще бъде избран индивидуално от всеки участник. Община град Добрич обявява три маршрута, както следва:
Начален пункт: Краен пункт:
1.Площад „Свобода“ /пред сцената/ 1.СК „Простор“ /пред СЗ „Добротица/
2.СК „Простор“ /пред СЗ„Добротица/ 2.Площад „Свобода“ /пред сцената/
3. Паметник на деспот Добротица 3.СК„Простор“ /пред СЗ „Добротица“
Всеки участник ще получи талон от избран начален пункт. В трите крайни пункта ще бъдат поставени кутии, в които ще се пускат талоните за участие в томбола.
В инициативата могат да се включат всички желаещи, независимо от възраст, пол, ниво на физическа подготовка и др.
Община град Добрич предвижда една специална награда – велосипед и множество спортни пособия – топки, въженца за скачане, хилки за тенис, ракети за бадминтон, раници, тениски, както и награди, осигурени от БФСВ. Печелившите ще бъдат изтеглени от комисия. Номерата на спечелилите, наградите и мястото за получаването им ще бъдат обявени на официалния сайт на Община град Добрич в срок до 08.10.2021 г.
Община град Добрич кани всички жители и гости на града да се включат в проявата!