• Заслужени 6 титли за“Алексия“ на Държавна гимнастрада

 

Последен, четвърти етап на Държавна гимнастрада се проведе на 18 ноември в спортен комплекс „Владислав Варненчик“, под любезното домакинство на клуб „Грация“ – Варна. „Атмосферата беше конкурентна, но и много приятелска – сподели след поредния огромен успех на „Алексия“ треньорката на шампионките Севдалина Мавродиева. – Публиката беше изключително активна, многобройна, особено в първа възраства група, в залата не можеше да падне игла от фенове на малките грации…“

Сред оспорваната конкуренция на 14 клуба от страната, малките и по-големи състезателки на „Алексия“ – 80 деца, разделени в шест отбора, в три възрастови групи, обраха всички златни медали.

При най-малките „Алексия“ се яви в две категории – малка група до 10 деца и средна група – от 10 до 20 деца, с хореографиите „Таралежи“ и „Бамболейро“. Във втора възраст титлата бе за голямата формация, която се представи с „Пауни“. В трета възраст състезателките впечатлиха публика и жури с „Ангели на времето“ и „Българка“ – единственото съчетание с уред – обръчи, което е поставено от Елена Георгиева – клуб „Албена“. При най-големите е и най-щастливата новина – те са с рекорден брой точки – 95.800 от 100. Представиха се с хореографията „Живот“.

„Обстановката в гимнастрадата е много конкурентна, отборите са с много изравнени сили – сподели след състезанието щастливата от успеха на своите деца Севдалина Мавродиева. – Но мисля, че нашето превъзходство е точно в хореографиите, с които впечатляваме и се дължи на опита ни от танците, с които „Алексия“ се занимава дълги години и с които е представяла Добрич на наши и международни състезания. Иска ми се да споделя още една радост – добави треньорката и вдъхновителка на децата от „Алексия“. – Обади ми се председателката на Федерацията по танци Кремена Шопова, с нея работихме дълги години, тя изключително много се радва на успехите ни в новото амплоа. И пожела да отличи нашите отбори, като в знак на признателност за направеното през годините, на 2 декември ще пътуваме до Велико Търново, където ще се състои Балканска танцова спартакиада. Там „Алексия“ ще направи демонстрация на компилация от гимнастика и танци. Ще участват 38 деца, а най-малките ни участнички в Спартакиадата ще бъдат вицешампионките от Държавното първенство по естетическа гимнастика, с хореографията „Слънчогледи“.

И накрая на щастливия разговор след поредния огромен успех на добричките момичета Севдалина Мавродиева сопдели:

„С риск да се повторя, аз изпитвам голяма гордост и благодарност – първо към екипа на „Алексия“ – за неуморния труд, благодарност за всеотдайността на децата, на всички състезателки и за сериозното отношение на такъв голям брой родители от нашия град! Благодаря ви за щастието да работя с такива хора и да радваме Добрич с успехите на нашите таланти!“