„Един добър завършек на нашата спортно състезателна година“ – така скромно треньорката на СКГ „Алексия“ Севдалина Мавродиева окачестви грандиозния успех, който децата постигнаха на Балканската танцова спартакиада в град Велико Търново, която се проведе в края на миналата седмица.
Предвид факта, че от 2019 година добричките грации не се състезават в танцови формати, а само в гимнастически, те – като изключително успешни в танците, бяха поканени от домакините да демонстрират пред участниците в надпреварата своя талант и умения. Но още, докато разгрявали, толкова впечатлили организаторите на събитието, че били специално помолени все пак да се включат в същинското състезание. И така –  33 момичета от СКГ „Алексия“ взривиха жури и публика в категорията gim dance – гимнастика с танц. Резултатът –  5-те ансамбъла се окичиха със златни медали и грабнаха купата и Гранд При в стил gim dance. Получиха и квота за участие в Europe dance cup в Палма де Майорка, Испания. И това – докато отиват във Велико Търново просто да потанцуват и да поздравят участниците в престижния турнир!
„Практически предизвикахме еуфория, предизвикахме много силна емоция, защото от години не бяхме се срещали с колеги и приятели в областта на танца – споделя Севдалина Мавродиева. – Децата ми бяха посрещнати с много топли чувства и с възхита. Те, от своя страна, се представиха блестящо и подариха на публиката един малък спектакъл със своите изпълнения. И тъй като това беше последното състезание за „Алексия“ за настоящата година, мога да кажа, че наистина беше един много приятен завършек.  Момичетата заслужаваха оценката и признанието, което получиха. Защото и децата, и помощник-треньорите преживяха една трудна и натоварена година, в която вложиха много – и труд, и време, и емоции. И наистина заслужаваха предпразнично да триумфират с уменията си. И използвам случая отново да кажа на всички тях – Благодаря! За това, което сте, деца, за това, което правите и за това настроение и вяра, които ми носите!“ – допълни с искрена емоция заслужилата треньорка на прекрасните добрички таланти.

Оттук до края на годината пред „Алексия“ няма състезания, а само хубави поводи да покажат какво могат – на 21 декември децата ще вземат участие в концерта по повод “25 години Румънеца и Енчев” в Зала Добрич, ще участват в коледни партита и в красив открит урок пред родителите на най-малките възпитанички на клуба.  НДТ