ДНЕС И УТРЕ Е ЗАПИСВАНЕТО СЛЕД ВТОРО КЛАСИРАНЕ НА ГИМНАЗИСТИТЕ

0
320

Списъците с приетите на втори етап на класиране за бъдещите гимназисти бяха обявени вчера в електронната система наМОН. Записването на приетите ученици се извършва днес и утре – 21 и 22 юли в училището, вкоето са класирани. Незаписаните, в рамките на посочениясрок ученици, губят мястото си, на което са класирани.

Обявяване на записалите се ученици и броя на незаетите места след вториетап на класиране ще е на 25 юли 2022 г. Незаетите места по паралелки ще бъдат обявени наелектронната страница на РУО – Добрич, както и в електронната система на МОН.

Следващата процедура е подаване на заявления за участие в трети етап на класиране. В третия етап на класиране участват ученици, които не са приети, не са сезаписали или не са кандидатствали до момента. Те могат да кандидатстват за обявенитенезаети места след втори етап на класиране.

Заявления за участие в трети етап на класиране се подават от 26 юли до 27 юли2022 г., включително. Взаявлението си учениците подреждат желанията си, съобразно обявените незаети местаслед втори етап на класиране.

На 29 юли ще бъдат обявени списъците с приетите ученици на трети етап на класиране. Резултатите от класирането могат да бъдат проверени в електроннатасистема на МОН. Записване на приетите ученици на трети етап на класиране е от 01 август до02 август 2022 г. вкл. в училището, в което са приети.

До 3 август ще бъдат обявени записалите се ученици и броя на незаетите места след третиетап на класиране, на електронната страница на РУО – Добрич, както и в електронната система на МОН.

Попълването на незаетите места след трети етап на класиране и записванетона учениците се определя от директора на приемащото училище и е в срок до 10септември 2022г. включително. НДТ