Вашингтон, 15 декември /БТА/
Избирателната колегия приключи гласуването и утвърди победата на Джо Байдън на президентските избори в САЩ, съобщи Асошиейтед прес.
С гласовете на Хавай, последния щат, обявил резултата от гласуването, Байдън получава 306 гласа, а президентът Доналд Тръмп – 232. За победа са необходими 270 гласа.
Гласуването в Избирателната колегия обикновено е формална процедурна стъпка в президентските избори в САЩ. Тази година обаче изпъкна нейното значение, тъй като Тръмп отказа да признае загубата си. Той и съюзниците му заведоха около 50 дела, повечето от които бяха отхвърлени от съдиите, в това число и два пъти във Върховния съд на САЩ.
Гласовете на Избирателната колегия ще бъдат изпратени във Вашингтон и преброени на съвместно заседание на двете камари на Конгреса на 6 януари.

Путин поздрави Байдън по случай победата му на президентските избори в САЩ

Москва, 15 декември /БТА/

Руският президент Владимир Путин изпрати на Джо Байдън поздравителна телеграма по случай победата му в президентските избори в САЩ и му пожела успехи на президентския пост, съобщи днес пресслужбата на Кремъл, цитирана от ТАСС.
В посланието си Путин изразява убеденост, че Русия и САЩ, които носят специална отговорност за глобалната сигурност и стабилност, могат независимо от разногласията си реално да съдействат за решаването на много проблеми и предизвикателства, с които се сблъсква днес светът, посочва пресслужбата.
Поздравленията са изпратени, след като снощи победата на Байдън бе официално потвърдена чрез гласуването в Избирателната колегия. Преди това Кремъл бе заявил, че няма да коментира кой е победил на изборите в САЩ, преди да се запознае с официалните резултати, макар че други страни честитиха на Байдън още в първите дни след 3 ноември, отбелязва Ройтерс.

НАШЕТО ФЕЙСБУК ПРОСТРАНСТВО

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
  3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  6. КОТКИТЕ НА ДОБРИЧ
  7. БЪЛГАРИТЕ
  8. ОБЩИНА ГРАД ТЕРВЕЛ
  9. ОБЩИНИ ШАБЛА И КРУШАРИ
  10. РИБОЛОВ
  11. ГЮВЕЧ
  12. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  13. България – Китай 中国保加利
  14. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST
  15. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА: жени – пари – власт
  16. ЯБЪЛКИТЕ НА РАЗДОРА 2: жени – пари – власт
  17. ЗВЕЗДИТЕ НА ИНСТАГРАМ – STARS OF THE INSTAGRAM – ЗВЕЗДЫ ИНСТАГРАМА