• „Най-голямото желание на гражданите е вече да има редовно правителство и стабилност в държавата. След всички срещи получаваме заръка този път да сформираме кабинет“.

Това каза водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Добрич Деница Сачева в предаването „Събуди се“ на Нова ТВ. По думите й коалицията има най-голям шанс, защото притежава опита, знанията, добрия отбор и добрата програма, с които да започне веднага да решава задълбочаващите се проблеми. „България експериментира достатъчно! Две години страната е парализирана и цари пълно безвремие. Необходими са спешни мерки за овладяване на инфлацията и ръста на цените на стоките и услугите. Не се работи по важните теми като образование, здравеопазване и модернизация на икономиката“, посочи тя.

Според нея хората нямат нужда да бъдат питани през три месеца какво да се случва в държавата. И при предходните четири вота те ясно изразиха мнението си, че политиците трябва да работят заедно и да намерят подходяща формула за управление. ГЕРБ-СДС спечели последните избори и в Народното събрание показа, че поставя националния пред партийния интерес. „Всички важни решения за страната бяха взети с нашите гласове. Приехме компенсации за бизнеса, с които избегнахме фалити и загуба на работни места. Увеличихме с 22% подкрепата за деца, възрастни, хора с увреждания, безработни и техните семейства. Обвързахме формулата за изчисление на социалните плащания с линията на бедност. Така осигурихме по-голяма социална закрила за повече нуждаещи се. Възстановихме изплащането на инвалидни пенсии на всички, които все още нямат издадени нови ТЕЛК-ови решения“, подчерта водачът на листата в Добрич. Сачева беше категорична, че значителна част от законите в социалната сфера, необходими за отблокирането на Националния план за възстановяване и устойчивост, са факт благодарение на ГЕРБ-СДС. Пример е Законът за насърчаване на заетостта, приет още в 47-ото НС.

В новия Парламент коалицията ще подкрепи всички финансово обосновани предложения за повишаване на доходите на гражданите, както и съдебната реформа. Деница Сачева допълни, че Продължаваме промяната трябва да дадат отговори по констатациите в доклада на Държавния департамент на САЩ за корупция по високите етажи на властта през 2022 г. „Хората, които дойдоха със заявка за нулева толерантност към корупцията дължат обяснение на обществото. Не може да се говори за съдебна реформа и върховенство на закона, когато флагманите по темата нарушават закона“, каза още водачът на листата на ГЕРБ-СДС в Добрич.

Офис на ГЕРБ в Добрич