На 8 юни Кра­не­во ще има двоен праз­ник – от­кри­ва­не на но­ва­та цър­ква и съ­бор на се­ли­ще­то, съоб­щи кме­тът Ру­мен Ни­ко­лов. Ос­ве­ща­ва­не­то ще за­поч­не в 7,30 ча­са с учас­тие­то на Вар­нен­ския и Ве­ли­коп­рес­лав­ски мит­ро­по­лит Йоан. Очак­ва се цър­ков­ният ри­туал да за­вър­ши око­ло обяд. След то­ва поз­драв към кра­нев­ци ще поднесат пе­ви­ца­та Ил­ка Алек­сан­дро­ва, със­та­ви от Ук­рай­на, Бе­ла­рус, групи от дет­ска­та гра­ди­на, пен­сио­нер­ския клуб и др.

11 го­ди­ни цър­ква­та се строи, на 16 юни 2008 г. е пър­ва­та коп­ка, на 8 юни  2019 г. я от­кри­ва­ме, от­че­те Ни­ко­лов.

Пра­вос­лав­ният храм но­си име­то “Све­та Бо­го­ро­ди­ца, Дос­той­но ест”. Градежът стру­ва над 300 хи­ля­ди ле­ва, по-го­ля­ма­та част съб­ра­ни от да­ри­те­ли. От­кри­ва­не­то на 8 юни е свър­за­но с хра­мо­вия праз­ник на 11 юни, съобщи Албена Иванова, кореспондент на Радио Варна.

Кра­нев­ският кмет Ру­мен Ни­ко­лов съоб­щи, че пред­стои кмет­ство­то да се пре­мес­ти, след прик­люч­ва­не на всич­ки процедури, в т.нар. Тър­гов­ски цен­тър Кра­не­во. Там е пред­ви­де­но мяс­то и за пен­сио­нер­ския клуб, и за биб­лио­те­ка­та. В мо­мен­та те­че обществена поръчка за оси­гу­ря­ва­не на дос­тъп­на сре­да за хо­ра в не­рав­нос­той­но по­ло­же­ние, ще бъдат монтирани асан­сьо­ри. Ста­ро­то кмет­ство се ос­во­бож­да­ва из­ця­ло за дет­ска­та гра­ди­на в Кра­не­во. Та­ка ще се нап­ра­ви мяс­то за вто­ра­та гру­па към за­ба­вач­ни­ца­та, коя­то се рад­ва на доб­ра по­се­щае­мост. “Ние сме ед­но от мал­ко­то се­ла с по­ло­жи­те­лен при­раст”, под­чер­та Ни­ко­лов.

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  3. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  4. БЪЛГАРИТЕ
  5. РИБОЛОВ
  6. ГЮВЕЧ ОТ… ПОЛИТИКА
  7. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  8. България – Китай 中国-保加利亚
  9. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST