Две тела са открити при издирването на Джеси Беърд, вдясно, и Люк Дейвис, вляво

  • Две тела бяха открити напъхани в чанти за сърф по време на издирването на австралийския телевизионен водещ Джеси Беърд и неговия партньор Люк Дейвис. Това се случва дни след като действащото полицай Бо Ламар-Кондън, който преди това е излизал с г-н Беърд, се предаде и беше обвинен в две убийства.

Beaumont Lamarre-Condon беше обвинен в две убийства в понеделник, след като се предаде

Останките бяха открити в селски имот в град Бунгония във вторник – на повече от 180 километра от мястото, където се предполага, че г-н Беърд и г-н Дейвис са били убити в Падингтън миналия понеделник.

Полицейският комисар на NSW Карън Уеб каза: „Много сме уверени, че сме открили Люк и Джеси.“

Ченгетата работеха денонощно, за да намерят г-н Бейрд и г-н Дейвис, след като в дома на бившия домакин бяха открити покрити с кръв дрехи и гилза с куршум.

Патронът бе доказано, че е от служебното оръжие на Ламар-Кондън и той се предаде на властите в петък.

Следователите претърсиха райони в Бунгония, Ватерло и Ламбтън, но не успяха да намерят никакви следи от г-н Беърд и г-н Дейвис.

Но полицията съобщи във вторник, че Ламар-Кондън е разкрил на ченгетата къде са телата на двойката, след като първоначално е отказал да сътрудничи.

Два часа по-късно те открили останките в две чанти за сърф, заедно с „други интересни предмети“ в отдалечен имот в Бунгония, казаха ченгетата.

Детектив надзирател Даниел Дохърти каза: „Алеята се изкачва до имот и ограда там и е встрани от алеята.

„Изглежда е направен опит да се покрият телата с камъни и отломки.“

Телата са открити „близо до входа на имота [Bungonia]“ – на 20 минути от първоначалното място на търсене – добави DS Doherty.

Ченгетата смятат, че г-н Беърд , 26, и г-н Дейвис , 29, са били застреляни от старши полицай Ламар-Кондън на 19 февруари.

Полицията казва, че “две чанти за сърф” са били използвани за транспортиране на телата от дома на Беърд в Падингтън, предградие на Сидни, където се смята, че двойката е била убита, до отдалечения имот.

ДС Дохърти каза, че семействата на г-н Беърд и г-н Дейвис са били уведомени за трагичното развитие.

Полицейският комисар на Нов Уелс Карън Уеб каза, че полицията е „много уверена“, че телата са на г-н Беърд и г-н Дейвис.

DS Doherty добави: „Вероятно са смесени емоции за тях. Можете да разберете как може да са се почувствали.

„Но поне имат отговор и искат да пътуват до района на Гоулбърн, а ние ще им предоставим колкото можем повече подкрепа и ще ги настаним.“

28-годишният Ламар-Кондън, бившият приятел на г-н Беърд, беше обвинен в две убийства миналия петък, след като се предаде на полицията.

Той бил видян да купува ъглошлайф и тежести миналата сряда, казаха от полицията.

Бившият австралийски телевизионен водещ Беърд и гаджето му стюардеса бяха видени за последно в Падингтън на 19 февруари.

Голямо издирване беше започнато за двойката, след като покрити с кръв дрехи и “снаряд” бяха открити в контейнер в Сидни.

ДС Дохърти каза, че на местопрестъплението е “намерено голямо количество кръв” – заедно с куршум, съвпадащ с пистолета, издаден от Ламаре-Кондън.

Полицията се опасява, че Ламаре-Кондън може да е убил двамата в дома им в Падингтън, преди да ги транспортира до Бунгония.

Властите също казаха, че заподозреният може да е транспортирал телата в бял микробус под наем.

Полицията в Нов Южен Уелс каза, че предполагаемият убиец е отвел своя позната жена в отдалечения имот миналата сряда.

Те твърдят, че той е счупил ключалката на портата, преди да остави жената там, вкарал микробуса в имота и се върнал при нея на портата 30 минути по-късно, каза полицията.

Познатата, която е сътрудничила на полицията, каза, че „не е знаела, че телата са в автомобила“, каза заместник-комисарят на полицията в Нов Южен Уелс Дейвид Хъдсън.

Властите смятат, че ъглошлайфът, закупен от Lamarre-Condon, е бил използван за разбиване на портата.

Полицаите вярват, че Ламар-Кондън по-късно се е върнал и отново е преместил телата.

Предстои да бъде направена аутопсия.

На заподозрения ще бъде отказана гаранция и се очаква да бъде изправен пред съда този уикенд.

Ламар-Кондън преди това е излизала с г-н Беърд и ченгетата са казали, че раздялата им е била „горчива“.

Съобщава се, че г-н Беърд е изразил опасения за безопасността си и е казал, че е бил преследван.

Г-н Дохърти каза, че не е имало „никакви предупреждения или сигнали към нас във връзка с поведението му или каквото и да е прекъсване на връзката“.

Преследвачът на знаменитости Ламар-Кондън беше известен с правенето на селфита с известни лица като Тейлър Суифт , Майли Сайръс и Ким Кардашиян .  https://www.thesun.ie/