ДВЕ ДЕЦА ОТ БАЛЧИК СЪЩО СА НОМИНИРАНИ ЗА НАГРАДИТЕ НА ФОНДАЦИЯ „ДИМИТЪР БЕРБАТОВ”

0
1449

 

Освен Йоан Димитров, ученик в 4 клас в СУ „Петко Рачов Славейков” – Добрич, сред номинираните таланти за наградите на фондация „Димитър Бербатов” има и две деца от Балчик. Това са Паулина Сивкова и Валентин Андреев.

Паулина Сивкова Сивкова е номинирана в областта на изкуството, поп и джаз пеене. Тя е на 14 години, ученичка в 8 клас в НУИ “Проф. Веселин Стоянов” в Русе. Неин ръководител е Мила Маврова, която посочва Топ 5 от постиженията на Паулина през 2018 година: първо място на международния фестивал “Изкуство, таланти, море”, Албена; второ място на международен конкурс “Изкуство без граници”, Франкфурт на Майн, Германия; две втори места – за пеене и изпълнение на пиано, на международен конкурс “Перлите на Адриатика”, Будва, Черна гора; трето място на международен конкурс “Мюзик фор кидс”, Яш, Румъния; трето място на международен детски фестивал на изкуствата на английски език “Светът в детските длани”, Балчик.

През 2018 година Паулина участва и в други национални и международни конкурси и фестивали като вокал, с пиано и с рецитаторско майсторство. Започна да изучава актьорско майсторство и да пише свои творби. Момичето е член на Клуб 2016 и Клуб 2017 на фондация “Димитър Бербатов”.

Валентин Андрианов Андреев е на 17 години, ученик е в 10 клас в СУ “Христо Ботев”. Номиниран е в областта на спорта – хвърляне на чук. Негов треньор е Андриан Андреев. Топ 5 от постиженията му, за които е номиниран, са: второ място, сребърен медал и титла “олимпийски вицешампион” на III Младежки олимпийски игри, Буенос Айрес, Аржентина; второ място, сребърен медал и титла “европейски вицешампион” на Европейско първенство по лека атлетика за юноши и девойки под 18 години, Гьор, Унгария; първо място, златен медал и титла “балкански шампион” (с нов национален рекорд – 83,09 м) на Балканско първенство по лека атлетика за юноши и девойки под 18 години, Истанбул, Турция; второ място, сребърен медал и титла “балкански вицешампион” (с нов национален рекорд – 73,64 м)  на Балканско първенство по лека атлетика за юноши и девойки под 20 години, Истанбул, Турция; първо място, златен медал и титла “национален шампион” (с нов национален рекорд) на Национален шампионат по зимни хвърляния, Балчик.

През 2018 година Валентин печели още 8 златни медала от национални шампионати, международни и национални турнири. Покрива норматив и взема участие в Световното първенство по лека атлетика, където, макар и при по-големите – юноши под 20 години, влиза на финал и се нарежда 10-и в крайното класиране. Още с първото си състезание за годината оглавява световната ранглиста, а в края на 2018-а е с втори резултат в света при юношите под 18 години след световния рекордьор в дисциплината.

В номинациите за атлет на България е избран за „Изгряваща звезда на България“, а в номинацията за млад спортист на България е класиран седми. От Община Балчик през годината е избиран за „Общественик на град Балчик“, „Лице на града“ и „Спортист №1 за годината“. Валентин е член на Клуб 2017 на фондация “Димитър Бербатов”. НДТ