Имотът на столичната улица “Нишава”, където сега има заведение, бил взет след съдебен спор от Стоян Александров, който осъдил длъжника си Кирил Русев.

  • Решават за ареста на сина на Стоян Александров и съучастника му гробар
  • Жертвата изгубила дело след заем от 308 000 долара към Малката секира
  • Телефонът на убития открит в Сърбия

Два куршума – един в крака и един в гърдите, сложили край на мъките на 49-годишния бизнесмен Кирил Русев. Преди смъртта му той бил подложен на изтезания от двама души – шефът на погребална агенция Александър Кинов и Петър Александров, син на покойния финансов министър Стоян Александров, известен с прякора Малката секира.

Като писа “Труд news”, Александър и Петър бяха арестувани и обвинени за смъртта на Кирил Русев, чието тяло било открито в частна морга, използвана и при други случаи от гробаря Кинов. Благодарение на бързите действия на полицията и прокуратурата жертвата не е била кремирана, а разследващите установили, че за трупа е издаден фалшив смъртен акт с други три имена и ЕГН, като засега не е изяснено дали това е реален или несъществуващ човек.

Софийският градски съд трябва да реши дали има достатъчно доказателства срещу Александров и Кинов за отвличане и убийство, за да им наложи постоянен арест.

Криминалистите разкрили, че на 4 януари двамата извикали длъжника Кирил Русев в имот на единия от тях. Там бил измъчван и накрая – застрелян. Петър и Александър взели документите и телефона на Русев и заминали към Сърбия. На излизане през нашия граничен пункт Стрезимировци в Трънско единият се представил с личната карта на Русев, а на влизане в западната ни съседка и двамата представили истинските си документи. Прекарали на сръбска територия само час и половина и изхвърлили там телефона на убития, като преди това пуснали SMS-и от негово име до близките му, че заминава зад граница. След искане на МВР чрез Интерпол било засечено местоположението на телефона, който бил предаден от сръбските полицаи на нашите.

Проверка на “Труд news” показа, че дългът на Кирил Русев е бил още към бащата Стоян Александров. През 2020 г. сред запорираните от КПКОНПИ имоти на бившия финансов министър фигурира и игрална зала от 175 кв. метра на столичната улица “Нишава”, дадена като залог от бизнесмена Русев. Мъжът взел 260 хиляди долара заем, но трябвало да върне на четири вноски 306 800 долара на Александров. В договора обаче е записано, че Малката Секира му дава “безлихвен” заем от 306 800 долара, като разликата от 46 800 долара всъщност са скритата от НАП лихва.

Само след едно забавяне на вноска от страна на Кирил Русев, той отива на съд, Стоян Александров печели делото, взема имота на на ул. “Нишава” и го дарява на сина си. В момента там сега има заведение.

https://trud.bg