Ирена Пировска и Калоян Козарев са ученици в първи д клас на СУ „Петко Рачов Славейков“. Двамата малчугани стигнаха до националния кръг на Националната олимпиада по информационни технологии Софтуни Кидс. Отличеният им проект е игра анимация по горска приказка. Идеята е на двамата, казват Рени и Коко. Коко пък обяснява как са го направили: фон, заек, мечка, пак фон, две лисици, смяна на фона и накрая идва добрата фея.

Децата посещават уроци в Ди Ес Ай Ти Академи в Добрич. Тяхна учителка е Десислава Жекова, която е единствената нестинарка в Добрич и участва в продукцията „Фермата“.

Усилията на малките славейковци сега са насочени към изпълнение на следващия проект. Идеята е на Рени. „Проектът ми е природата през пролетта“, обяснява малката чаровница. С него ще участват в Националното състезание IT Знайко. След това ще се захванат с проекта на Коко, който е свързан с роботи.

И двете деца са категорични, че заниманията в Ди Ес Ай Ти Академи са много интересни. „Ще продължим, докато можем“, обобщи Коко. НДТ