ДА ПРАВИШ ДОБРО НЕ САМО ПО КОЛЕДА

0
759

Красиво и много мило тържество развълнува днес и възпитаниците, и колектива на Центъра за настаняване на деца и младежи с увреждания в Добрич. За поредна година те посрещнаха скъпи гости – мис Бети Корнет, дългогодишна приятелка на Центъра, която отново запали у всички радостни усмивки. Придружена от дъщеря си и българския представител на благотворителна организация от Атланта, Джорджия, мис Корнет донесе коледно настроение и много подаръци. Огромна торта зарадва децата и младежите, огромно количество вкусни сладкиши плодове ще имат да похапват всички по празниците. А всеки от 46-те възпитаници на Центъра получи и специално приготвена  торбичка с личен подарък. Директорката на Центъра Снежана Ванкова с искрено вълнение сподели, че всъщност жестовете на мис Корнет не са само по празниците. През изтичащата вече година американската благотворителна организация е дарила за нуждите на децата и младежите две специализирани инвалидни колички и две прекрасни и много полезни съоръжения – люлка и басейн със сухи топки, които – освен за забавление, служат и при рехабилитацията на децата.

Самите деца посрещнаха гостите с обич и радост, като дългогодишни приятели. Даже сами изпекоха сладки, за да ги нагостят.  И дълго ще помнят предколедното настроение, което тяхната американска приятелка донесе за пореден път в Центъра. А колективът, обгрижващ децата и младежите, беше наистина впечатлен от това колко мило и истинско тържество на доброто се случи в Центъра.

Огромна благодарност към поредния дарителски жест изказва и директорката на центъра Снежана Ванкова, която желае на мис Корнет, нейното семейство и нейните съдобротворци здраве и щастливи празници!