Гърците не искали да играят на „Уембли“. Потвърдиха, че Балдок се е удавил в басейн

0
13


Халфът на гръцкия национален отбор Димитриос Пелкас разкри, че Гърция не е искала да играе мача от Лигата на нациите с Англия след смъртта на защитника на „Панатинайкос“ Джордж Балдок, но тъй като нямало вариант за пренасрочването на срещата, са излезли на „Уембли“ да спечелят в негова памет. Направиха го с 2:1, което е въобще първа победа на южната ни комшийка на родината на футбола.

Балдок почина на 31 години, след като се удави в басейна си в Атина.

„Така е, правилата са си правила, УЕФА няма друга възможност кога да се играе този мач, затова излязохме на терена.

Тази победа е за Джордж. Когато се случват тези неща в живота, футболът остава на втори план. Никога няма да го забравим, бях сигурен, че той ще бъде с нас отгоре и ще празнува с нас и ще ни накара да вземем тази победа.

Не искам да говоря за футбол, беше много тежко за всички ни, не можехме да говорим, не можехме да се смеем, не можехме да ядем в хотела. Беше наистина тежък ден. Искам да изкажа съболезнованията си на семейството му, за тях това е най-трудният период.

Беше наистина трудно, беше един от нас, той беше страхотен човек“, каза Пелкас.

В същото време от семейството на Балдок потвърдиха, че се е удавил, докато плувал в басейна на фамилната къща.

„Сърцата ни са разбити от внезапната смърт на нашия любим Джордж. Можем да потвърдим, че аутопсията установи, че Джордж трагично се е удавил, докато е плувал в басейна в дома си в Глифада, Атина“, се казва в изявлението.

Добавя се, че защитникът на „Панатинайкос“, който е роден в Англия, е трябвало да се върне на Острова в четвъртък, за да отпразнува първия рожден ден на малкия си син.

„Джордж, ти беше най-специалният баща, годеник, син, брат, чичо, приятел, съотборник и човек. Твоят ентусиазъм и заразителна личност донесоха толкова много любов на онези, които имаха късмета да те познават, и на онези, които те обожаваха от трибуните.

Завинаги ще ценим специалните спомени, които имаме за теб, и ти ще продължиш да живееш чрез твоя красив син.

Като семейство беше невероятно трогателно, но също толкова много трудно да четем огромния брой съболезнователни съобщения, написани от онези, които са познавали Джордж, и от тези, чийто живот е докоснал. Беше невъзможно да не го обичаме“, пишат още от опечаленото семейство.





Източник 24часа