„Градски транспорт Добрич“ ще получи 20 нови дизелови автобуса за градски транспорт, финансирани от ОТП Лизинг и Регионален фонд за градско развитие

0
385
Градски транспорт Добрич“ представи вчера пред медиите автобусите модел „Карсан Атак“, които ще бъдат доставени в началото на 2023 г след проведена обществена поръчка по Закона за обществените поръчки. Те ще бъдат гръбнака за обслужване на новата транспортна схема на града, която ще има 12 автобусни линии и ще предостави по-удобно разписание за пътниците и по-широко покритие на града, включително и в бизнес зоната.
Автобусите са 8,315 метрови, с нисък под и екологичен стандарт EURO VIE, с пътниковместимост около 60 души. Без тях няма как да се експлоатира новата маршрутна схема на Добрич, защото линиите преминават през улици, по които стандартен 12 метров автобус не може да премине. Новите автобуси са с по-къса база и по-тесен кош, който може да преминава по улиците на тези маршрути и качествено да обслужват населението.
Инвестицията в превозни средства е поредната стъпка, предприета от общината и транспортното дружество за подобрение на транспортната услуга в града и привличането на повече пътници, с което да се облекчи градския трафик и вредните емисии в околната среда.