ПОСЛУЧАЙ 55-ГОДИШНИЯ СИ ЮБИЛЕЙ АЛБЕНА ПОДАРЯВА НА СВОИТЕ ГОСТИ НЕЗАБРАВИМИ МИГОВЕ С МУЗИКАТА НА ВАСКО ВАСИЛЕВ

24 август, 21.00 часа,плажна сцена „Ганвие“. И вълшебна музика, изпод вълшебните пръсти на виртуоза Васко Василев. Това ще бъде кулминацията на празниците, с които Перлата на българското Черноморие – АЛБЕНА отбелязва своя 55-и  рожден ден!

Поканени са всички приятели на курорта, който с всеки следващ свой рожден ден, става все по-красив и все по-предпочитан за летния отдих на българи и гости от чужбина!

Кой е големият български цигулар Васко Василев?

Васко Василев е световноизвестен български цигулар, роден на 14 октомври 1970 г. в София, България. Той е признат като един от най-талантливите и успешни цигулари на своето поколение.

Ранни години и образование:

Васко започва да свири на цигулка още на четиригодишна възраст. На осем години вече е приет в Централното музикално училище в Москва, което е част от Московската консерватория, и там учи под ръководството на известния педагог Зинаида Гилелс. Впоследствие завършва и престижния музикален колеж „Гилдхол“ в Лондон.

Кариера:

Васко Василев започва своята професионална кариера като млад тийнейджър, като печели международни конкурси и получава признание по целия свят. На 23 години става най-младият концертмайстор на Кралската опера в Лондон – позиция, която заема и до днес. Това го прави първият и единствен българин, достигнал такава позиция в една от най-престижните оперни институции в света.

Васко Василев е известен със своята многостранност като музикант, като свири както класическа музика, така и поп и джаз. Той е работил с някои от най-големите имена в музикалната индустрия, включително Стинг, Мадона, Майкъл Джаксън, Пласидо Доминго и др.

Личен живот:

Васко е известен със своята скромност и отдаденост към музиката. Въпреки огромния си успех, той остава свързан със своите български корени и често се завръща в България за концерти и майсторски класове.

Значимост:

Васко Василев е не само виртуозен изпълнител, но и важна фигура в културния живот на България и по света. Неговата кариера е доказателство за таланта и упоритостта, които могат да отведат един музикант до върховете на световната сцена.