• Освен това Радата ще назначи нов министър на културата и информационната политика

Украинският парламент (Върховната Рада на Украйна) ще освободи министъра на отбраната Олексий Резников следващата седмица, министъра на културата и редица други длъжностни лица. Това съобщават РБК-Украйна и Украинская правда, като се позовават на свои източници.

Както отбелязват източниците, настоящият министър на отбраната на Украйна Олексей Резников очаква да бъде сменен. Неговото кресло ще бъде заето от ръководителя на Фонда за държавна собственост Рустем Умеров, пише “Фокус”.

Освен това Радата ще назначи нов министър на културата и информационната политика. Тази длъжност ще бъде поверена на бившия директор на Украинския културен фонд (УКФ) Юлия Федив.

Според източниците мястото на Умеров във Фонда за държавна собственост ще бъде заето от Олга Песчанска. В момента тя оглавява Антимонополния комитет.

На свой ред на този пост ще бъде назначен ръководителят на Донецката областна военна администрация Павло Кириленко.

След неотдавнашните скандали с обществените поръчки на Министерството на отбраната на Украйна се заговори за оставката на министъра на отбраната Олексий Резников. Някои медии и депутати наричат Рустем Умеров потенциален кандидат за поста на новия министър на отбраната, пише РБК–Украйна. https://blitz.bg/