Голямата награда на конкурса „Песенна палитра“ – Карлово за поредна година бе грабната от възпитаник на Студио „Сарандев“

0
487

На 26-ти февруари (събота) в града на Левски се състоя вторият присъствен етап на Националния конкурс за млади изпълнители „Песенна палитра“.
Най-високото отличие на този форум – Наградата на кмета на Община Карлово бе грабната от Мартин Стоянов – възпитаник на Студио за поп-рок певци „Сарандев“ при Младежки център – Добрич с вокален педагог Елена Карабельова. Той се представи блестящо и събра най-висок сбор точки от всички участници в конкурса. Наградата на кмета – почетен знак на Община Карлово бе връчена на Марти в края на церемонията по награждаване, а преди това той получи още два приза за своето представяне в групата на 13-14 годишните (четвърта възрастова група) – голямата награда ГРАН ПРИ и Наградата на младежкото жури. За всяка от петте възрастови групи организаторите бяха предвидили присъждане на едно първо, второ и трето място, Гран при и Награда на младежкото жури.
Още двама представители на Студио „Сарандев“ – Ванина Григорова и Росен Петров взеха участие в присъствения етап на конкурса „Песенна палитра“, до който бяха допуснати само носителите на първи места от онлайн етапа.
След представянето си във втора възрастова група, Ванина Григорова получи като награда покана за участие в „Песенна палитра“ 2023-та, което ѝ осигурява участие в следващото издание на конкурса направо на втори етап без такса участие.
Росен Петров бе в групата на най-големите – пета и стана носител на две специални награди – Наградата на вокалните педагози в журито и Наградата на Националния музей „Васил Левски“.
Конкурсът „Песенна палитра“ 2022 – Карлово събра изявени млади поп изпълнители от цялата страна, които се представиха по регламент с една българска песен.
Авторитетното 7-членно жури, съставено от изтъкнати поп изпълнители, композитори и вокални педагози, бе в състав: Маргарита Хранова, Светослав Лобошки, Хайгашод Агасян, Петя Станчева, Милена Добрева, Васил Делиев и Елия Тодорова.
Сред представителите на Младежкото жури бе и талантливата добричлийка Димитрина Германова, която бе носител на Голямата награда от миналогодишното издание на конкурса. Диди с голяма радост лично връчи на своя приятел Марти от Студио „Сарандев“ Наградата на младежкото жури.
Конкурсът „Песенна палитра“ очарова с гостоприемството на карловци, създава приятелска и топла атмосфера за всички участници, техните родители и вокални педагози. Директорна форума е Анита Илиева.