НАСТАНЯВАТ 15 УКРАИНСКИ ПРЕПОДАВАТЕЛИ В ОБЩЕЖИТИЕТО НА КОЛЕЖА ПО МЕНИДЖМЪНТ

0
332

15 бивши студенти и преподаватели на Висше училище по мениджмънт от Украйна са настанени в студенстското общежитие на филиала в Добрич. Директорът на областната структура на БЧК д-р Артюн Еринозовобясни, че тяхната организация е поела ангажимент за осигуряване на продукти за изхранване на украинците в ресторанта на колежа. В тази връзка той отправи апел към фирми и граждани, които биха могли да помогнат с пакетирани храни, вода, варива, олио, ориз консервирани месни и зеленчукови консерви и др. продукти.

Много е важно да осигурим на хората нови дрехи и обувки, както и спално бельо, подчерта още д.р Еринозов, призовавайки фирмите в тези браншове да помогнат.

Към момента на територията на област Добрич има настанени около 100 бежанци от Украйна. 80 от тях са в хотел Хелиос в Балчик. Сред тях има не само украинци. Има и молдовци, и грузинци, но всички живеят в Украйна. Хората твърдят, че бягат от войната и че война наистина има. Оставили са цялото си имущество и банковите си сметки в Украйна и търсят спасение в България.

Докога бежанците ще останат, никой не знае. Според д-р Еринозов, капацитетът на областта ни е да приеме над 1000 бежанци.

Дарения за украинските бежанци ще бъдат приемани в областните структури на БЧК в страната.

Поради непрестанно нарстващите нужди от подкрепа за пострадалото население в Украйна, по молба на Украинския Червен кръст и в координация и взаимодействие с правителството на Република България, Българският Червен кръст обявява кампания  за набиране на материални дарения.

Най-неотложни са нуждите от:нови мъжки, дамски и детски дрехи и обувки (с етикет на производителя);спално бельо;топли завивки;хигиенни материали.

БЧК се обръща към български фирми-производители за съпричастност към пострадалите, като ги призовава да подкрепят кампанията както с изброените по-горе артикули от първа необходимост, така и според възможностите си с: палатки, отоплителни уреди за палатки, фенери, батерии и генератори.

До момента през ГКПП Дуранкулак са влезли пет автобуса с бежанци от Украйна. Сред пътниците има български граждани, както и етнически българи от Украйна, предимно живеещи в Одеса. Пътуващите са предимно жени и деца. Жените обясняват, че мъжете им са останали да бранят Украйна. Ситуацията там е тревожна и опасна, твърдят бежанците. НДТ

Снимка:https://www.dunavmost.com/