ГОМЕЛСКА ОБЛАСТ /Беларус/, 28 февруари. /ТАСС/. Руско-украинските преговори приключиха, срещата продължи пет часа. Това съобщи за ТАСС източник, участвал в срещата.

“Завършено,” – каза събеседникът на агенцията. Очаква се участниците в срещата да коментират пред медиите резултатите.

Руската делегация се води от помощника на президента Владимир Медински. В него влизат още заместник-ръководителите на Министерството на отбраната и външните работи Александър Фомин и Андрей Руденко, ръководителят на комисията по международни въпроси на Държавната дума Леонид Слуцки.

Украинската страна е представена от министъра на отбраната Алексий Резников, съветник на ръководителя на президентския офис Михаил Подоляк, ръководител на фракцията на управляващата партия „Слуга на народа“ Дейвид Арахамия, първи заместник-ръководител на украинската делегация в Контактната група за уреждане в Донбас Андрий Костин, заместник Рустем Умеров и заместник-министър на външните работи Николай Точицки.

По-рано Медински каза, че руската делегация е готова да преговаря с украинската страна толкова дълго, колкото е необходимо за постигане на споразумения. Той каза още, че срещата е отлагана няколко пъти през изминалата нощ, мястото й е уговорено отново и в резултат е оставен първоначалният вариант – Гомелска област недалеч от украинската граница.