Гневни майки обсадиха НС заради Валери Симеонов

0
540

Гневни майки от гражданската инициатива “Системата ни убива” се събраха на бунт пред парламента. Поводът е назначението на Валери Симеонов на поста заместник-председател на Народното събрание, което стана факт вчера.

Инициативата цели да напомни на народните представители за случилото се преди една година. В тази връзка събралите се пред парламента носиха транспаранти “Забравихте ли майките”? Преди година Валери Симеонов, в качеството си на вицепремиер, обиди в свое медийно изказване майките на деца с увреждания.

След близо едномесечен протест пред Министерския съвет, Валери Симеонов подаде оставка като вицепремиер. Аделина Банакиева, част от събралите се около 20 души каза, че това не е протест, а “спонтанна реакция” срещу назначението на Симеонов.

“Ние сме част от протестиращите майки и гражданската инициатива “Системата ни убива” и 26 дни седяхме на площада, за да подаде този човек оставка като вицепремиер. Изведнъж сега три дни след годишнината от това събитие, се оказва, че те ни го навират наново.

Затова дойдохме да напомним за себе си”, посочи тя. В кулоарите на парламента пред журналисти Валери Симеонов заяви, че случаят тогава е приключен с неговата оставка.

https://lupa.bg/