„… човечеството се е научило да създава музика и да й се наслаждава много по-рано, от      колкото е придобило способността да говори.“ – Артър Конан Дойл

             „… изкуството – това е настроението на художника, предадено на другите.“ – Виктор Пелевин

             „… танцът е едно от най-висшите достижения на цивилизованото общество.“ – Джейн Остин

40 години вече СУ „Св. Климент Охридски“ отваря врати, възпитава хора и влага в умението да се уважава изкуството.

40-годишната му история предизвиква общопризнато и оправдано чувство на гордост сред многобройните му възпитаници, настоящи и бивши, част от които се връщат и като преподаватели в училището по изкуства.

По повод патронния празник 25 ноември /Ден на Свети Климент Охридски/, предстои освещаване на възобновената концертна зала в училището, която ще предложи на климентовци обучение в условия на високо професионално ниво, съпътствано с най-съвременно техническо оборудване, сценична техника и отлична акустика.

Празникът ще бъде отбелязан с тържествен поп и джаз концерт с участието на родители, учители, настоящи и бивши възпитаници на училището от 18.00 ч. на 25.ноември.2019 г. в Концертна зала „Добрич“.

Поредица от събития съпътстват 40-годишнината като: открита изложба на VI „д“ клас (фоайе, етаж 2) , провеждане различни дейности по класове, а ретроспективна изложба от създаването на СУ „Св. Климент Охридски“ до наши дни ще посрещне гостите на концерта.

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
  3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  6. КОТКИТЕ НА ДОБРИЧ
  7. БЪЛГАРИТЕ
  8. РИБОЛОВ
  9. ГЮВЕЧ
  10. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  11. България – Китай 中国保加利
  12. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST