• С помощта на диетата, която тя предлага, ще намалите теглото, ще подобрите метаболизма и ще се радвате на качествен интимен живот

Наднорменото тегло, метаболитния синдром и дефицит на серотонин, фолиевата киселина и антиоксидантите често оказват негативно влияние на женското либидо. Това заяви руският гинеколог Екатерина Волкова.

В канала си в Telegram тя изброи продуктите, които помагат в битката с излишните килограми и повишават  нивото на сексуалното желание при жените.

Специалистката е категорична, че средиземноморската диета, която е богата на зеленчуци, риба и пълнозърнести храни, допринася за повишаване на женското либидо.

Този тип диета, по думите й, ще намали теглото, ще подобри метаболизма и ще се отрази благоприятно върху качеството на интимния живот.

Към продуктите, които повишават женското либидо, Волкова причислява богатите на антиоксиданти нарове и шоколад.

“Горчивият шоколад е мощен афродизиак, тъй като какаото съдържа фениламин, който стимулира производството на допамин. Именно той дава усещането за щастие.

Шоколадът предизвиква усещане за благополучие и радост, подобрява либидото”, обяснява гинеколожката и добавяйки, че 30 грама на ден от лакомството са напълно достатъчни.

Лекарят също така препоръчва на жените да включат люти чушки в менюто си. В тях се съдържа веществото капсаицин, което помага за подобряване на кръвообращението, включително в тазовите органи, и ванилия, която има благоприятен ефект върху хипоталамуса – тази част от мозъка, която е отговорни за сексуалността.

За запълване на дефицита от серотонин пък, според Волкова, идеални са бобовите растения и царевицата. /jenata.blitz.bg 

  1. Виагра за жени: Тази подправка вдига либидото до небето!
  2. Нимфоманката: Полова разюзданост или сериозна патология
  3. Сексолог посочи три продукта, които „убиват“ потентността. Домашна виагра – чай от…
  4. Овладей сексуалната медитация
  5. Най-мощните афродизиаци