Нимфоманка – днес тази дума е на почит в мъжки форуми, посветени на взаимоотношенията в контекста на скритите сексуални фантазии. Въпреки, че много от съвременните мъже не са помръднали в представите си за жените нимфоманки повече, отколкото в древните гърци.
Те изобразявали нимфоманките като вълшебни девици, които даряват на мъжете такива сладки удоволствия, които никоя друга земна жена не може да направи. Жените със строг морал пък до ден днешен смятат нимфоманките за обикновени развратници и хитри уличници, които са успели да съчетаят работата и хобито.
Нимфоманката е жена, която не само има сексуално желание за мъж, не просто обича секса – тя е обсебена от сексуална страст, която изпълва мислите ѝ от сутрин до вечер. Сексуалният контакт и дори многобройните оргазми, преживяни през нощта, не водят до удовлетвореност, а само разпалват страстта.
В най-добрия случай настъпва краткосрочно удовлетворение от сексуалната похотливост.
Статистическите данни гласят, че на 2000 жени с леко поведение има една нимфоманка.

Тя може да задоволи 20 души подред, но никога няма да се насити

Тя не е в състояние да се въздържа като здрав човек и да предпочете определен сексуален партньор, като игнорира останалите.

Нимфоманката не се интересува от чувствата или удоволствието на партньора, защото за нея той на практика е безжизнен предмет. Тя го обича като наркоман, който обича наркотиците. Нейната цел е да утоли глада си и да се отърве от “сексуалната пауза”. Ето защо фантазиите на мъжете за очарователните ласки на нимфоманките нямат нищо общо с реалността.

Нимфоманката не взема пари за услугите си, което е различава от проститутката, за която честата смяна на сексуални партньори е просто работа. Ако възникне необходимост, нимфоманките по-скоро биха се съгласили да плащат за възможността да правят секс.

В отношенията с жена, страдаща от нимфомания, е невъзможно дори да се мисли за такива морални категории като семейство, моногамия, лоялност – нимфоманката не е в състояние да контролира нагона си.

Характерът на нимфоманката е раздразнителен, избухлив, импулсивен. Тя може да бъде отнесена към истеричките и любителките на емоционални сцени.

Разпространение:

Психолозите са установили, че най-голям процент нимфоманки има сред тийнейджърките. Може би това се дължи на ранния пубертет плюс факта, че личността на момичето, която би могла да наложи морална забрана върху това нездравословно влечение, към 9-13-годишна възраст все още не е сформирана.

В писмата на момичета, които признават своята зависимост и споделят преживяванията си в психологичните форуми в мрежата, се забелязват общи неща.

Всичко започва с обсебващи мисли, които ги преследват безмилостно. В тях няма сцени на полов акт, случайно видян в живота или киното. Мислите им са изпълнени със смътни идеи за отношенията между мъжете и жените, далечни от реалността, но въпреки това предизвикващи сладки усещания и преживявания. Момичето фантазира в продължение на часове, след което може да настъпи временно прекъсване в атаката на мисловните образи.

Нимфоманията на младите жени се разделя на три подтипа: 

Силно сексуално желание, което се среща при момиче в ранна възраст и не е придружено от видими психични или гинекологични заболявания.

Нимфомания, която е резултат от психическо или хормонално разстройство: шизофрения, пристрастяване към наркотици, ендокринни заболявания, мозъчно увреждане.

Една жена се смята за нимфоманка, заради това че практикува честа смяна на сексуалните партньори и демонстрира прекомерни сексуални апетити поради своя собствен комплекс на малоценност. Чрез това поведение тя се опитва да бъде приета в своята общност или да се издигне в собствените си очи.

Разстройството на половото поведение понякога се развива в зряла жена на фона на менопаузата поради отслабването на функцията на яйчниците.

Пристъпообразното сексуално желание се наблюдава при така наречения хипоталамичен синдром. Пристъпът може да бъде провокиран дори само от присъствието на мъж или разговор с еротични нюанси.

При някои нимфоманки рязкото покачване на либидото предизвиква стрес, страх или голямо физическо натоварване.

Лечение:

Нимфоманките, както и другите зависими хора, често не признават проблема си. Те оправдават безразборната си и ненаситна сексуална активност с индивидуалния си темперамент и свободен начин на живот.

Да различат една хипер сексуална жена от жена, страдаща от патология, могат само квалифицирани специалисти: невролог и психиатър. Ако прегледът потвърди диагнозата, лекарят предписва:

– диета, която изключва афродизиаците: шоколад, пушени и пикантни храни, подправки (джинджифил, магданоз, целина, чесън), ягоди, вино;

– лекарства, които намаляват либидото;

– физиотерапия;

– психотерапия с психиатър, който води до пациенти със сексуално разстройство.

Ако нимфомания се развива вследствие на съпътстващо заболяване, лечението се започва незабавно./jenata.blitz.bg