гария – Казахстан за “Купа Дейвис” започна с 30-минутно закъснение заради дъжд

0
133

Двубоят между националните отбори на България и Казахстан за “Купа Дейвис” започна с 30 минути закъснение заради дъжда тази сутрин в София. Мачът от Световна група I на Световното отборно първенство по тенис за мъже стартира в 12.30 вместо в първоначално обявения час 12.00.

13 Купа Дейвис: Димитър Кузманов - Тимофей Скатов

През нощта и тази сутрин в столицата валя дъжд и намокри корта. Домакините изчакаха той малко да изсъхне, след като вече изгря слънце.

Преди срещата се проведе церемония по откриването с тенисистите на двата тима и официалните лица, по време на която прозвучаха националните химни на двете държави.

13 Купа Дейвис: Димитър Кузманов - Тимофей Скатов

Първият двубой е между първата ракета на България Димитър Кузманов (номер 178 в световната ранглиста на АТР) и втората на Казахстан Тимофей Скатов (123 в света).

Във втория сингъл в събота един срещу друг ще се изправят Янаки Милев (номер 569) и първият избор на казахстанците Александър Бублик (29).

Кортовете на ОББ Български национален тенис център (БНТЦ) в Борисовата градина вече са почти пълни. Входът за зрителите е свободен.

Източник