В Шабла започва XV издание на Международния фестивал за старинна музика, песен и танц Stravaganza

0
472

Днес в Шабла започва XV издание на Международния фестивал за старинна музика, песен и танц Stravaganza, който ще продължи до 14 август, съобщават от управата в морския град.

Тази вечер от 19:30 часа на лятната сцена в шабленския парк начало на проявите ще даде концерт-спектакълът „Тишината между нас“ по музика на Албена Врачанска и Курт Вайл, с участието на Тереза Бракалова, Николай Моцов и Зорница Гетова. Утре от 18:30 часа в Зеления образователен център в града концерт ще изнесе софийското дуо „Бас Данс“.

Програмата включва още концерт „Класика на Тюленово“ на Представителен духов квинтет на Варненската опера – на 9 август от 19:30 часа в с. Тюленово, премиера на постановката „Многосмъртие“ по текстове на Борис Мархолев – на 10 август от 19:30 часа в парка в морския град, и клавирен концерт на Трио „30 Fingers” от Република Северна Македония – на 13 август от 18:30 часа в Зеления образователен център.

Фестивалът ще приключи на централния площад в Шабла с Вечер на християнската хорова музика с участието на Хор на медиците „Родина“ от София с диригент Мая Василева-Четрокова. Началният час е 19:30.

Успоредно, на 4, 6 и 12 август в Зеления образователен център ще се състоят и заключителни концерти на майсторските класове за млади оперни певци на проф. д-р Николай Моцов, по флейта на Явор Желев и по класическа китара на д-р Столина Добрева.

Международният фестивал за старинна музика, песен и танц се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ под патронажа на кмета на Община Шабла Мариян Жечев.

БТА