• Четирима души загинаха, а трима други пострадаха при тежка катастрофа на стария път Варна-Девня, преди разклона за квартал “Повеляново”, научи NOVA.

Инцидентът е станал около 08.00 ч. Лека кола, която се движила в посока град Девня, навлязла в лентата за насрещно движение и се блъснала в товарен автомобил. След това излязла извън пътното платно. Шофьорът на товарния автомобил, в опит да избегне удара, се блъснал в друга насрещно движеща се кола.

По първоначални данни тримата пострадали – 2 мъже и 1 жена, са освободени за домашно лечение след прегледи в МБАЛ “Света Анна – Варна”, съобщава “Булфото”.

Временно бе ограничено движението при км 182 (след разклона за “Повеляново”)​ на път I-2. Трафикът се осъществяваше по обходен маршрут: АМ “Хемус” – п.в Девня – п.в. Слънчево.​

Окръжната прокуратура във Варна наблюдава и ръководи разследването на тежкото пътно-транспортно произшествие. Образувано е досъдебно производство.  https://nova.bg/

Разбра се кои са загиналите в адската касапница с 4 трупа край Варна

При пътния инцидент на място са починали водачите на двата леки автомобила на 36 и 61-годишна възраст и двама пътници – на 38 и 57 години, а шофьорът на камиона е получил медицинска помощ и е изписан.  Други трима пътници от второто превозно средство са с леки наранявания.

По предварителни данни и свидетелски показания, шофьорът на първия автомобил внезапно се е отклонил вляво и е навлязъл в насрещното движение и това е причината за инцидента.

Резултатите от експертизите обаче ще покажат точната причина, уточниха от КАТ.

При катастрофата на място загиват водачът на маздата, шофьорът на автомобила “Дачия” и двамата от пътниците му. По непотвърдена информация са се ударили служебен автомобил, който е водил служители към тяхното работно място – всички са с униформи. В него са най-много от жертвите – три. Четвъртата жертва е шофьорът на първия автомобил.

Незабавно е образувано досъдебно производство. Предстои назначаването на съдебно-медицински и авто-технически експертизи.

Работата по изясняване на детайлите около тежкия инцидент продължава под ръководството и надзора на Окръжната прокуратура – Варна.

https://blitz.bg