В седмицата на любовта стартира рубриката „ Най-интересни сватбени моменти, запечатани в историята на ОП Обреден дом“

0
855
В очакване на още атрактивни и уникални сватбени идеи, в поредица, ще бъдат споделени част от сватбените моменти през погледа на служителите на ОП Обреден дом.
Началото се поставя с няколко уникални сватбени истории, вдъхновени и подвластни на нейно величество Любовта:
Разказват служителите на Общинско предприятие Обреден дом:
1. Най-ранно проведен брак – В Добруджа сме….Жътва е…. Сватбен ритуал с много гости, красива украса, но Младоженецът и Кумът трябва да са рано на полето. През един жарен летен ден, по желание на младоженците бракосъчетанието е регистрирано в ОП Обреден дом за възможно най-ранният час от деня – 8,00 часа. Казаха се заветното „ДА“ и се забързаха към плодородната добруджанска нива….
2. Най-закъсняващ ритуал – Закъсняват…… Младоженци на възраст 75+ години, запознали се в Домa за стари хора в град Добрич, пожелали да документират своята любов и взаимност и да заживеят заедно. В един мразовит февруарски ден, след като закъсняват за уречения час, в Обредния дом се явява притеснение да не са забравили, да не би ледените пътища да са ги отказали или от емоцията на предстоящото, някой да го е закъсал с кръвното….., а то какво се е оказва – в еуфорията на сватбения ден фризьорката на младоженката се е забавила с прическата и грима! Запомнящ и вълнуващ сватбен ден в нашата история…..
3. Най-първият изнесен ритуал – Желанието на младоженци да сключат граждански брак на морският бряг в к.к Албена възниква през лятото на 2003 г. Под шума на вълните и лекият морски бриз, пред жаркия летен залез и парещия морски пясък на красивото ни Черноморие, този брак завинаги ще се помни. И ако през същата 2003г. изнесените ритуали са били само 4 на брой, то през 2011г. и 2018г. се достига максимума от 60 изнесени ритуала на година. Макар и пандемична, през изминалата 2020г. са проведени 53 изнесени сватбени ритуала.