• Тестовете на лекарството не показват странични ефекти.
МОСКВА, 29 септември – РИА Новости. Ефективността на ново местно лекарство за лечение на рак с помощта на светлина в някои случаи може да достигне 90-100 процента, ръководителят на отделението – лекар за рентгенова ендоваскуларна диагностика и лечение на отделението по рентгенови лъчи хирургични методи за диагностика и лечение на отделението по интервенционална радиология на Изследователския институт по клинична и експериментална радиология на Федералната държавна бюджетна институция “Национален медицински изследователски център по онкология”, каза РИА Новости на името на Н. Н. Блохин” на руското Министерство на здравеопазването, Кандидат на медицинските науки Игор Погребняков.
“Лекарството може да се използва при лечение на пациенти с различни видове тумори на стомашно-чревния тракт, жлъчните пътища, пикочно-половата система, горните дихателни пътища и кожата. В определени стадии на заболяването, ако се спазват всички показания за употреба, ефективността може да достигне 90-100 процента“, каза той.
В Москва започнаха да произвеждат лекарство за лечение на рак с помощта на светлина - РИА Новости, 1920 г., 29.09.2023 г.
В Москва започнаха да произвеждат лекарство за лечение на рак с помощта на светлина
Според специалиста продуктът има няколко местни аналози, опитът от използването на които е взет предвид по време на производството. Този тип лекарства се понасят добре от пациентите и нямат сериозни странични ефекти, каза лекарят.
Единственото абсолютно противопоказание за употребата му е порфириновата болест, която в Русия е рядка, уточни Погребняков.
Преди ден кметът на Москва Сергей Собянин обяви, че в столицата започва да се произвежда лекарство за лечение на рак с помощта на светлина, компанията планира да произвежда до 40 хиляди бутилки годишно.
Както отбеляза ръководителят на града, в ранните стадии на заболяването този метод на лечение може да замени хирургическата интервенция. Лекарството се прилага на пациента, натрупва се в туморните клетки, след което се активира чрез лазерно или LED лъчение. След това неоплазмата е почти напълно унищожена.