• Знаците на зодиака определят много събития в живота. Ако правилно определите съзвездието, под което е роден човек, можете да разберете съдбата му.

Отдавна се вярва, че в момента, в който бебето се роди, на небето светва една малка звезда. Той расте, развива се и умира заедно с човек. Но не само това явление помогна да се определи съдбата на новороденото.

В древни времена хората забелязали, че Слънцето се движи в специален кръг през годината, който се нарича зодиакален пояс. Състои се от 12 съзвездия. Смята се, че местоположението на звездата в един от секторите по време на раждането определя характера на човека и бъдещия му живот.

Вярата в особеното влияние на астрономическите явления се предава от век на век. Дори учените от миналото придадоха голямо значение на въздействието на небесните тела върху живота на всеки и изучаваха движението на космически обекти не само в името на научния интерес. Например великият италиански изследовател Галилео Галилей съставя подробен хороскоп за себе си и дъщерите си през 16 век.

Как да определим съдбата по дата на раждане и какви фактори влияят на живота на човек?

Как да определите зодията си по дата и месец на раждане

Зодията се определя въз основа на датата на раждане. Тази промяна се дължи на факта, че в определен период Слънцето преминава през определена част от небето, която е свързана с едно или друго зодиакално съзвездие.

За да определите зодиакалния знак, просто трябва да погледнете в кой период от време попада датата на раждане на желаното лице:

  • Овен: 21 март – 20 април
  • Телец: 21 април – 21 май
  • Близнаци: 22 май – 21 юни
  • Рак: 22 юни – 22 юли
  • Лъв: 23 юли – 21 август
  • Дева: 22 август – 23 септември
  • Везни: 24 септември – 23 октомври
  • Скорпион: 24 октомври – 22 ноември
  • Стрелец: 23 ноември – 22 декември
  • Козирог: 23 декември – 20 януари
  • Водолей: 21 януари – 19 февруари
  • Риби: 20 февруари – 20 март

Понякога датата на раждане попада на кръстовището между знаците на зодиака. За да го определят по-точно, астролозите искат да назоват часа на раждане с точност до минута. Факт е, че преходът на Слънцето към едно или друго съзвездие не се случва точно в полунощ. Това събитие може да се проведе няколко часа по-късно или по-рано от определената дата.

Струва си да се отбележи, че часът на раждане е много важен при изготвянето на хороскоп, тъй като ви позволява да разберете точното местоположение на планетите в даден период от време.

Кои са зодиите?

Всичките 12 зодии имат характеристики, които влияят върху характера на човека и събитията в живота му. Има обаче представители на хороскопа, които имат подобни темпераменти. Това е възможно благодарение на определени астрономически явления.

Всички участници в зодиакалния кръг обикновено се разделят на три големи групи в съответствие с вида на енергията, преобладаваща в техния характер:

  • Кардинал(Овен, Рак, Везни, Козирог). Тези хора правят открития, изследват неизвестното и са пионери в различни области. Периодите на четирите представени зодиакални знака съвпадат с астрономическото начало на сезоните. Когато Слънцето влезе в съзвездието Овен на пролетното равноденствие (21 март), пролетта влиза в сила. Лятото започва по време на прехода на звездата към съзвездието Рак. Това събитие се случва в най-дългия ден в годината (21 юни). Периодът на Везни започва от деня на есенното равноденствие (23 септември) и според хороскопа есента започва с този знак. Зимата завършва цикъла. Започва със зодия Козирог. Началната дата е най-краткият ден в годината (22 декември). Благодарение на волята и желанието за експериментиране, хората, родени през тези периоди, имат специален принос за развитието на териториите и отварят нови клонове на науката. Импулсът им обаче може бързо да изчезне. Усилията на останалите участници в хороскопа им позволяват да подкрепят и продължат начинанията си.
  • Фиксирани или постоянни (Телец, Лъв, Скорпион, Водолей). Родените по това време са склонни към продължителна и упорита работа, могат да постигат цели с години, но упоритата работа никога не им омръзва, напротив, помага им да почувстват стабилност и опора под краката си. Дори да се провалят в нещо, те няма да спрат наполовина. Те са консервативни и постоянни, така че глобалните промени в живота могат да ги сломят. Но след като се обърнат към нова дейност, те ще си поставят определени цели и ще започнат системно да се движат към тях.
  • Променливи или променливи (Близнаци, Дева, Стрелец, Риби). Представителите на зодиакалния кръг умеят ловко да се адаптират към обстоятелствата и да намират решения в трудни ситуации. В главите им винаги има много мисли и идеи, с които са в състояние да заразят другите, но самите те рядко си поставят конкретни цели. Изброените зодии постоянно пренебрегват дисциплината и затова пропиляват творческите си импулси.

Освен това знаците на зодиака са разделени на четири елемента, което също влияе върху темперамента на човека и неговата съдба.

  • Елемент Огън (Овен, Лъв, Стрелец). Тази група се характеризира с активност, инициативност, решителност, енергия, но понякога се появяват долни черти, например агресивност и деспотизъм.
  • Земен елемент (Телец, Дева, Козирог). Родените под нейното покровителство се характеризират с практичност, висока ефективност и волеви характер. Представителите на тази зодия са отлични лидери. Но те не трябва да флиртуват с властта, тъй като се превръщат в пресметливи, меркантилни и упорити личности.
  • Елемент на въздуха (Близнаци, Везни, Водолей). Положителните характеристики на тези зодии са: гъвкавост, общителност и активност. Но такива хора не могат да решат какво искат и стриктно обмислят план за постигане на целта. Те искат всичко наведнъж, но рядко успяват да прегърнат необятността.
  • Воден елемент (Рак, Скорпион, Риби). Силните страни на родените под нейно управление, според хороскопа, са способността да симпатизират на другите, креативното мислене и богатото въображение. Това, което им пречи да постигнат плановете си, е недисциплинираност, неумение да управляват свободното си време и патологичен страх от провал.

Обща информация за зодиакалните знаци – как да привлечем щастието

В астрологията всеки зодиакален знак отговаря и за определено небесно тяло, което е негов покровител. От това зависи и съдбата на човек. Хороскопът ви помага да намерите начин да привлечете щастието в живота си. За да направите това, трябва да носите неща в цвета на вашия зодиакален знак или бижута с определен камък.

Овен – обща характеристика и съдба на зодията

Първият знак от зодиакалния кръг е Овен. Целият ход на хороскопа започва с него, което оставя отпечатък върху неговия характер. Родените под това съзвездие са свикнали винаги да се виждат и няма да се примирят, ако не попаднат в главните роли. Силните страни на Овена са амбицията и импулсивността. Но понякога те се характеризират и с долни черти: амбиция, упоритост и егоизъм.

Проявата на тези характеристики зависи от войнствената планета Марс, която ги закриля. Небесното тяло дарява отделенията с мощна енергия. Общителността, харизмата и яркият темперамент на Овен позволяват на зодията да постигне всичко, което желае. Въпреки това, негъвкавостта и прекалената емоционалност често им пречат да реализират собствените си планове, тъй като водят до конфликти и рязко прекъсване на отношенията.

За да засилите положителния потенциал, присъщ на хороскопа, и да постигнете това, което искате, трябва да обърнете внимание на следните характеристики, свързани с успеха на зодиакалния знак:

  • цветът на късмета  е червен;
  • камъни  – диамант, гранат;
  • растения  – дъб, здравец, люляк, орех, лале;
  • щастливи числа  – 4, 7, 9, 11;
  • най-добра съвместимост  – Стрелец, Лъв.

Влюбените Овни са готови на подвизи в името на половинката си, да правят нови и нови опити да спечелят обекта на симпатия. Но огнената енергия не винаги им позволява да бъдат постоянни в чувствата си. Няма смисъл да се съмнявате в представителя на зодиакалния знак, ако са избрали човек, те ще направят всичко, за да запазят съюза. Често Овните бързат да изведат отношенията на сериозно ниво, така че се женят веднага след 18 години.

Кариерата за Овните винаги е на първо място, тъй като огнената енергия ги подтиква да реализират собствените си амбиции. Те искат да станат по-добри служители и са решени да се издигнат по кариерната стълбица. Те обикновено се прилагат в политиката, педагогиката, правото и спорта.

Поради повишения работохолизъм, Овните често отключват съществуващи заболявания. На фона на постоянния стрес и небалансираното хранене, родените под тази зодия развиват проблеми със стомашно-чревния тракт.

Телец – обща характеристика и съдба на зодията

Това е един от най-консервативните знаци на зодиака. Хороскопът казва, че родените под това съзвездие се отличават със силен дух, постоянство и независимост. Телците обаче са склонни към пасивност, тъй като се интересуват повече не от резултата, а от процеса на работа. Те стриктно следват инструкциите и проверяват всеки малък детайл, за което са уважавани в работата.

Телците са добродушни и дълготърпеливи, те вярно пазят семейните традиции и светската мъдрост, предавани в семейството от поколение на поколение. Това им помага да създават силни връзки и да постигат целите си не чрез усилия, а чрез постоянство. Тяхното мото: водата износва камъните.

Те работят дълго и упорито за набелязаната цел, но следните знания им позволяват да ускорят процеса:

  • цветът на късмета  е розов;
  • камъни  – изумруд, сапфир, розов кварц;
  • растения  – роза, червен мак, люляк;
  • щастливи числа  – 10, 12, 17, 23, 35, 48;
  • най-добра съвместимост  – Рак, Дева.

Телците не обичат да хабят енергията си за мимолетни срещи и връзки за една нощ. Те няма да се задоволят с ограничения ресурс, с който разполагат, ако придават значение на всеки, когото привлекат. А интересът към зодията сред останалите е голям.

Покровителството на Венера настройва Телеца не само в романтично настроение. Родените под това съзвездие веднага очакват сериозна връзка. Не позволяват на човека, когото харесват, да се доближи дълго време, докато не се убедят в истинността на намеренията му. Телците ще създадат комфорт на своя избраник и ще направят всичко, за да зарадват любимата си. Но те не бързат да се женят. Обикновено те създават семейство до 30-годишна възраст.

По отношение на кариерата зодията носи късмет в сферата на бизнеса, науката, медицината, журналистиката и психологията.

Здравето на Телците е отлично, но любовта им към храната и кулинарните експерименти често води до проблеми с наднорменото тегло. Освен това родените под властта на земните сили имат бавно време за реакция, така че са изложени на висок риск от нараняване.

Близнаци – обща характеристика и съдба на зодията

Шегаджии и пъргави хора – така обикновено се описват представителите на тази зодия в хороскопите. Това е отчасти вярно. Близнаците се управляват от планетата Меркурий, което им позволява да намерят общ език с всеки човек. Но лесното общуване с различни хора е мощен ресурс за родените под властта на въздушния елемент. Те са родени анализатори с изключителни интелектуални способности и широк мироглед.

Някои характеристики помагат на Близнаците да насочат положителните качества в правилната посока и да постигнат целите си:

  • цветът на късмета  е жълт;
  • камъни  – изумруд, цитрин, ахат и берил;
  • растения  – хризантеми, лалета, жасмин, лавандула;
  • щастливи числа  – 5, 14, 23, 32, 41, 50;
  • Най-добрата съвместимост  е Стрелец и Водолей.

Сърцето на Близнаците, въпреки откритостта на душата им, остава свободно за дълго време. Представителите на тази зодия са доста самодостатъчни, така че не търсят сериозна връзка, докато не се уморят от самотата. Като двойка те избират човек, с когото ще бъде постоянно интересно и забавно. В семейния живот обаче Близнаците ще имат нужда от свободно пространство. Обикновено в живота им има няколко брака, но те намират семейно щастие след 35.

Ако говорим за кариерните перспективи на зодиакалния знак, Близнаците са отлични PR хора, дипломати, актьори, писатели, анализатори и програмисти.

Но работата с хората не винаги им носи радост. В даден момент те са способни да изпаднат в криза и да се изправят пред емоционално прегаряне. Поради постоянното бързане и похапване в движение, Близнаците са податливи на проблеми със стомашно-чревния тракт. Тези хора обикновено имат слаба имунна система, така че често се борят с респираторни заболявания. От детството много хора, родени под това съзвездие, са загрижени за алергичните реакции.

Рак – обща характеристика и съдба на зодията

Титлата най-добър семеен мъж според хороскопа с право принадлежи на Раците. Повечето от интересите на представителите на зодията са свързани със създаването на уют в дома и храненето на семейството с вкусни домашно приготвени ястия. Обикновено те са предани и верни съпрузи и приятели, постоянно подкрепят близките си и искрено се радват на успехите им. Въпреки това, под влиянието на покровителстващата Луна, те са твърде уязвими и приемат всяко малко нещо присърце.

Те са склонни да влизат в съзависими отношения и да живеят в интерес на половинката си, поради което често стават жертви на насилие.

Следните знания ще им помогнат да увеличат вътрешната си сила и да се предпазят от негативните хора в живота:

  • цветове на късмета  – млечно бяло, сребристо;
  • камъни  – перли, лунен камък, опал, халцедон;
  • растения  – теменужки, ириси, незабравки;
  • щастливи числа  – 2, 7, 9, 11, 16, 20, 25;
  • най-добра съвместимост  – Рак, Везни, Водолей.

Раците имат изострено чувство за другите хора, но това, което се случва в душите им, е трудно за разгадаване. Самите те рядко се отварят дори към близките си, защото са свикнали, както гласи хороскопът, да решават собствените си проблеми сами, за да не тревожат излишно околните.

Не всеки се ползва с доверие в една връзка. Те гледат внимателно и проверяват потенциалния избраник дълго време. Често не могат сами да направят първата крачка поради естествена нерешителност и срамежливост. Но след като се доверят на човек веднъж, те ще станат негов верен приятел и помощник по всички въпроси. Раците често свързват живота си с първата си любов, затова се женят на 23-25 ​​години.

Тъй като основната цел на Раците е да създадат семейство, кариерата понякога остава на заден план за представителите на зодията. Те намират себереализация в творчеството, педагогиката, психологията, архитектурата, дизайна и модата. Може би в началото се възприема като хоби, но след това хобито се развива в собствен бизнес.

Слабото място в здравето на Раците е психосоматиката. Тяхното състояние е пряко свързано с психологическия комфорт. Жените страдат от мигрена и менструални проблеми, а мъжете от чревни заболявания.

Лъв – обща характеристика и съдба на зодията

Слънцето дарява Лъва с харизма и лидерски качества. Любимите светила обичат да бъдат център на внимание. Огънят, който гори в сърцата на представителите на зодията, ги насърчава да си поставят амбициозни цели и да ги постигат. Освен това благородството на Лъва няма да им позволи да използват нечестни методи. Те внимателно следят репутацията си.

По пътя към това, което желаят, представителите на зодията ще се учат по-добре и ще измислят нови стратегии. За да постигнете винаги плановете си, трябва да запомните талисманите на знака:

  • цветът на късмета  е златен;
  • камъни – карнеол, кехлибар;
  • растения  – невен, слънчоглед;
  • щастливи числа  – 3, 8, 13;
  • най-добра съвместимост  – Овен, Близнаци, Везни.

Прекаленият нарцисизъм и нежеланието да се разделят с личния комфорт оставят Лъвовете самотни. Постоянно си мислят, че могат да намерят човек, който ще бъде по-добър от настоящия им партньор, но това не винаги се случва. Те не търпят лъжи, преструвки и са отдадени на постоянна промяна. Следователно Лъвовете се нуждаят от човек наблизо, който да се развива с тях. Но понякога вътрешният огън избухва от тях и прави представителите на зодиакалния знак агресивни и тиранични. Според хороскопа хората се женят доста късно, около 40 години.

В кариерата си достига до ръководни позиции. Често техните области на интерес включват: педагогика, медицина, право и бизнес.

Здравето на Лео е завидно. Тяхната имунна система не се атакува лесно от вируси. Уязвимите зони на зодията са сърцето, ушите и главата.

Дева – обща характеристика и съдба на зодията

По природа Девите са реалисти. В трудни ситуации те винаги разчитат на разума, но решенията им често са повлияни от мнението на другите. Това се дължи на факта, че тяхната управляваща планета е Меркурий, който отговаря за взаимоотношенията между хората. Често Девите действат не по заповед на сърцето си, а защото някой близък им е казал така.

Критиката се отразява сериозно на психологическото състояние на зодиакалния знак и може да доведе родените под покровителството на земята до униние и депресия. Поради постоянен анализ на ситуацията и недоверие към интуицията, Девите често правят грешки.

Следните характеристики на зодиакалния знак помагат на Девите да предотвратят негативния ефект от мнението на другите:

  • цветът на късмета  е сребрист;
  • камък  – оливин;
  • растения – невен и бели лилии;
  • щастливи числа  – 2, 7, 12;
  • най-добра съвместимост  – Рак, Риби, Скорпион.

Склонността към перфекционизъм и идеализация застрашава връзката им с половинката им. Девите имат много ясна представа какъв човек е подходящ за тях, но намирането на някой с предварително съставен списък с качества е проблематично. Но ако намерят подходящ кандидат, те ще станат надеждна опора за него. Обикновено това се случва в ранна възраст – 20-23 години. В този случай, заедно със своята половинка, те започват да изграждат общ живот, което укрепва връзката им. Или Девите се женят след 30, когато успеят да си стъпят на краката.

В началото на връзката представителите на зодиакалния знак са твърде несериозни с другата си половина, за да демонстрират своята независимост и, както им се струва, за да привлекат партньор с това, те се опитват да го обидят с думи или действия ( например чрез флирт с някой друг). Но детските неща не работят в полза на връзките. Разбира се, за Девите не е лесно да се доверят на някого. Те са твърде уязвими, затова се опитват да се предпазят от негативността на другите хора и постоянно търсят уловка.

Девите също сериозно се двоумят при избора на професия. Те са естествено креативни хора, но желанието да намерят стабилност ги тласка да получат „обикновена“ специалност. От представителите на зодията стават прекрасни икономисти, химици, лекари, учители, психолози и предприемачи. Присъщото им нестандартно мислене им позволява да подхождат творчески към задачите, които тази или онази професия поставя пред тях.

Слабото място на Девите е тяхната психика. Податливи са на пристъпи на паника и безсъние. Чести са случаите на заболявания на опорно-двигателния апарат. За Девите е важно да следят емоционалното си състояние и да избягват физическо претоварване.

Везни – обща характеристика и съдба на зодиакалния знак

Покровителката на Везните Венера ги зарежда с мека и творческа енергия. За родените под това съзвездие се казва, че са родени естети, обичат спокойствието и имат разумен подход към решаването на проблемите. Те няма да подреждат нещата емоционално, а ще си дадат почивка, за да обмислят текущата ситуация и дипломатично да решат проблема. Но времето може да се проточи, защото липсата на самочувствие и компетентност ви пречи да реагирате бързо на конкретен проблем.

Някои характеристики на зодиакалния знак могат да помогнат за повишаване на самочувствието и скоростта на реакция:

  • цветове на късмета  – син, син, зелен;
  • камъни  – диамант, аметист, тигрово око;
  • растения  – роза, орхидея, божур, хортензия, хризантема, люляк;
  • щастливи числа  – 2, 7, 8, 15;
  • най-добра съвместимост  – Водолей, Стрелец, Овен.

Чарът и дружелюбието позволяват на Везните да спечелят сърцето на половинката си, но съмненията им в правилния избор им пречат да признаят чувствата си на обекта на симпатията. Мислят дълго преди да се решат да направят първата крачка, но моментът вече е изгубен. Те често се женят за първата си любов, тъй като за тях е важно да чуят Менделсон възможно най-рано. В отношенията те са склонни да идеализират половинката си, но бързо се разочароват и в същото време не спират да общуват поради нерешителност. Често първите бракове на Везните се разпадат, когато представители на зодията току-що са навършили 20 години.

Но ако избраният отговаря на техните очаквания, тогава Везните могат да се отворят пред тях от нова страна и да ги изненадат с романтика и чувство за хумор.

Обикновено те избират творчески специалности или интелектуални професии. Сред тях има отлични художници, писатели, музиканти, дизайнери, коректори и редактори. Понякога, когато избират специалност, Везните се ръководят от желанието да установят справедливост в целия свят, поради което много представители на зодията са сред юристи, политици и дипломати.

Везните обикновено са в добро здраве, но са склонни към бъбречни и чернодробни заболявания.

Скорпион – обща характеристика и съдба на зодията

Родените под тази зодия са противоречиви натури. Може би фактът е, че те се управляват от две планети, Плутон и Марс. Първият небесен покровител отговаря за подсъзнанието, инстинктите, трансформацията и пречистването. Вторият демонстрира войнственост и враждебност, поради което Скорпионите имат невероятна издръжливост и издръжливост. Надарени със смелост, постоянство и силна интуиция, те се стремят към съвършенство.

В името на целта родените под управлението на елемента вода са готови да стигнат до много. Представителите на зодиакалния знак не пренебрегват интригите и постигат плановете си с не винаги законни средства. За да подобрят положителните черти на характера, те трябва да помнят неща, които привличат щастието:

  • цветове на късмета  – лилаво, пурпурно, жълто, черно;
  • камъни  – гранат, карнеол, корал, опал;
  • растения  – гладиоли, карамфили, хризантеми;
  • щастливи числа  – 4, 5, 6, 9, 10, 11, 21, 100, 666;
  • най-добра съвместимост  – Телец, Дева, Козирог.

Ако погледнете Скорпионите отвън, изглежда, че те са доста спокойни хора, но зад външната студенина се крие буря от чувства, които те изпръскват към близките. Поради конфликт и непримиримост в паспорта на представител на зодиакалния кръг може да има няколко печата за брак и развод. С възрастта обаче те се научават да сдържат негативните емоции, така че намират семейно щастие след 25. Влюбеният Скорпион е готов да носи партньор на ръка, да споделя с него най-съкровеното и да изпълнява капризите му.

Благодарение на високата скорост на реакция, родените под управлението на водния елемент постигат успех в опасни професии. Има много Скорпиони сред реаниматорите, анестезиолозите, хирурзите, патолозите, спортистите, спасителите и военните.

Представителите на зодията имат добро здраве, но увлечени от работата, вършат нещата до пълно изтощение. Най-уязвими към настинки, алергии, заболявания на опорно-двигателния апарат и сърдечно-съдовата система.

Стрелец – обща характеристика и съдба на зодията

Юпитер, покровителят на зодиакалния знак, дарява невероятен късмет и материални облаги на своите подопечни, така че почти всички начинания на Стрелец имат успешен завършек. Те са подпомогнати от своята естествено огромна енергия и жизнен потенциал да разрешават всички проблеми. Те никога не се колебаят и са готови да вземат нещата в свои ръце и в най-трудните ситуации. Техният необикновен ум им позволява да намерят идеалния изход.

Стрелците си поставят доста трудни задачи, защото не обичат лесните победи. Понякога обаче заемат поза и отказват помощта на професионалисти, защото смятат, че сами знаят всичко. Това понякога оказва сериозно влияние върху резултатите. За да избегнете неприятности и да подобрите положителните аспекти на вашия характер, трябва да запомните:

  • цветът на късмета  е лилав;
  • камъни  – аметист, сапфир, тюркоаз;
  • растения  – гладиоли, карамфили;
  • щастливи числа  – 3, 12, 21, 30, 39, 48;
  • Най-добрата съвместимост  е Овен.

Активните Стрелци обичат да бъдат център на внимание. Около тях винаги има тълпа от фенове. И не знаят на кого да дадат сърцето си. Тази зодия е невероятно влюбчива, но в същото време бързо охладнява към избраниците.

Подопечните на огнения елемент понякога идеализират своя партньор, което им пречи да създадат силни връзки, тъй като всяко несъответствие с измислената картина им причинява негодувание и скръб. Намирането на сродна душа не им е лесно, затова дълго време гордо носят титлата ергени и се хвалят пред приятели и близки, че се чувстват добре и без партньор.

Но когато Стрелците успеят да намерят човек, който отговаря на техните очаквания, те веднага се превръщат в идеални семейни мъже. Причината за конфликти в такива съюзи е само работата на родените под покровителството на огнения елемент, тъй като кариерната самореализация е толкова важна за тях, колкото и любовта. Активните и трудолюбиви представители на зодиакалния кръг успяват да намерят двойка едва след 35 години.

За родените лидери по природа е подходяща работа като бизнес треньор, учител, журналист и рекламист.От Стрелците стават добри лидери и политици.

Здравето на зодията е добро, но те са податливи на сезонни настинки, проблеми на порно-двигателния апарат и психологически разстройства, причинени от пренапрежение.

Козирог – обща характеристика и съдба на зодията

Козирозите се отличават със своята гъвкавост на интереси и невероятен късмет. Там, където другите зодии трябва да положат усилия, тази просто трябва да започне. Но подаръците на съдбата не им отиват. Те работят систематично за постигане на успех във всички области на интерес.

Силата на земята, която ги защитава, и енергията на управляващата планета Сатурн им позволяват да следват плана, който са съставили. Често представителите имат ясно определен график за деня и карта на желанията, като до мечтите е изписан конкретен срок за изпълнението им. Можете да постигнете плановете си, като използвате следните знания:

  • цветове на късмета  – блатен, черен, кафяв;
  • камък  – рубин;
  • растения  – карамфил, гербер, лале, далия;
  • щастливи числа  – 3, 5, 7, 8;
  • най-добрата съвместимост е Телец.

Козирозите също са сериозни за създаването на семейство. Те не се нуждаят от афери, които не водят до нищо, те търсят партньор, с когото да свият гнездо. Често, преди да предложат или да се съгласят да се оженят, те се срещат с половинката си дълго време. Това не само им позволява да тестват чувствата си, но и да спестят необходимата сума за закупуване на жилище и организиране на сватба, обмислена до най-малкия детайл от детството. Често казват „Да“ в службата по вписванията след 40.

Успехът в кариерата идва при Козирозите доста рано. Забелязвайки упоритата работа и постоянството на такъв служител, много мениджъри им помагат да се придвижат нагоре по кариерната стълбица. Зодията е най-продуктивна в области като хуманитарни науки, селско стопанство, икономика, педагогика и политика.

Козирозите често са загрижени за проблеми с кожата, зъбите, стомаха, опорно-двигателния апарат и нервната система.

Водолей – обща характеристика и съдба на зодията

Водолеите се отличават със своята специална чувствителност и развита интуиция. Управляващата планета Уран им позволява да виждат повече, отколкото другите зодиакални знаци могат да уловят, затова често виждат пророчески сънища и знаци на съдбата. Такива способности им позволяват да постигнат плановете си.

Водолеите са целеустремени и отговорни личности. Въпреки това, поддавайки се на емоциите, те са способни да унищожат това, което са създавали в продължение на много години. Някои талисмани помагат да се предпазите от негативни прояви на характера на зодиакалния знак:

  • цвят на късмета  – небесно синьо, синьо, зелено;
  • камъни  – тюркоаз, аметист, аквамарин, турмалин;
  • растения  – орхидеи, нарциси, момина сълза;
  • щастливи числа  – 4, 9, 12, 24;
  • най-добра съвместимост  – Овен, Стрелец, Дева.

По въпросите на личния живот Водолеите се ръководят повече от разума, отколкото от чувствата. Търсят човек, който е в състояние да вземе под внимание неговото мнение, да уважава избора му и да зачита личните граници. Те няма да бъдат измъчвани от съмнения относно верността на любимия си. Водолеите не са способни да предизвикат скандали и кавги от нищото. В семейството основно се набляга на раждането на деца. Те са прекрасни родители, но създават семейство доста късно, около 40-годишна възраст.

Водолеите завладяват нови хоризонти и се реализират в различни посоки на съвременното изкуство. Зодията има достатъчно енергия, за да сплотява хората около себе си. Те обикновено стават психолози, учени, дизайнери, телевизионни водещи, политици и филантропи.

В областта на здравето Водолеите трябва да обърнат специално внимание на краката си. Родените под това съзвездие са податливи на разширени вени, тромбофлебит, конвулсии, навяхвания и фрактури.

Риби – обща характеристика и съдба на зодията

Рибите са чувствителни и изискани хора, винаги готови да помогнат. В това им помага техният управител – Луната. Но добрият характер на Рибите често се възползва от безскрупулни хора. Само развитата интуиция им позволява бързо да изведат нарушителя на светло. Разочарованието в партньор или приятел ги води до силни преживявания.

Родените под управлението на водния елемент могат да помогнат да се предпазят от негативността със следните знания за своя зодиакален знак:

  • цвят на късмета  – морска вълна;
  • камъни  – перли, аквамарин, планински кристал, корал;
  • растения  – лилия;
  • щастливи числа  – 6, 7, 11;
  • Най-добрата съвместимост  е Скорпион.

В любовта Рибите са доста променливи. Или се отдават изцяло на партньора си, или проявяват студенина към половинката си. Според хороскопа, ако дадена зодия намери сродна душа, тя веднага се впуска стремглаво във връзката, но до момента, в който има интерес към нея. Когато съчувствието изчезне, Рибите могат лесно да напуснат избрания от тях, дори ако тази връзка е дълга. Но след като се оженят, родените под съзвездието обикновено дават на партньора си цялата нежност и грижа и правят всичко, за да създадат комфорт в къщата. Често отношенията на Риби стигат до службата по вписванията, когато все още не са навършили 30 години.

Често хората под стихията на водата стават богати, но за да направят това, те трябва да поставят собствените си интереси над всичко. В стремежа си към мир и стабилност те избират творчески професии. Много известни художници, поети, актьори и дизайнери отговарят на тази зодия според хороскопа. Ако Рибите изберат да работят в офис, тогава тяхната работа е високо оценена, така че те често се движат нагоре по кариерната стълбица, въпреки че не си поставят такава задача.

Имунитетът на родените под това съзвездие е доста стабилен, но нервното напрежение води до психологически проблеми. Основното е да се успокоите навреме и да си вземете почивка в отношенията или ваканция от работа.