Кметският екип, който ще управлява Добрич през следващите 4 години, бе представен на брифинг в общината. Новото име е само едно – на инж. Пенчо Керванов, който ще бъде зам.-кмет по устройство на територията.

Постовете си запазват д-р Емилия Баева – зам.-кмет по хуманитарните дейности, Елка Димова – зам.-кмет по бюджет и финанси и Росица Йорданова – зам.-кмет по икономическо развитие и европейски фондове.

Кметът Йордан Йорданов обяви, че дирекциите и отделите на общината ще имат нова структура. Той е дал срок на заместниците си до края на декември да предложат такива промени.

„Искаме да оптимизираме максимално работата си, за да бъде тя по-ефективна. В същото време искам да кажа, че не трябва да има никакво притеснение за хората в администрацията”, заяви Йорданов.

Новата структура на община Добрич ще влезе за одобрение в Общинския съвет през януари. Тогава ще бъде внесена за обсъждане и програмата за 4-годишния мандат на кметския екип.

Инж. Пенчо Керванов е новият зам.-кмет по устройство на територията в община Добрич. Той бе представен днес на брифинг в общината.

Инж. Керванов е на 45 години, женен, с две деца. Завършил е техникум по строителство, а след това – Университета по архитектура, строителство и геодезия в София. Специалността му е „Строителство на сгради и съоръжения”, направление „Конструкции и организация и управление на строителството”.

В цялата си практика е работил в сферата на строителството, и по-точно в частта на инвестиционните проекти. Той е проектант-конструктор, с пълна проектантска правоспособност. Участвал е в изграждането и проектирането на много жилищни и административни сгради, както и такива със селскостопанско и икономическо предназначение.

В началото на 2013 година, след конкурс, е станал началник на Регионалния отдел за национален строителен контрол, с териториален обхват област Добрич. Освен контрол по строителството и премахване на незаконни строежи, е осъществявал и контрол на общините за задълженията им по Закона за устройство на територията и Закона за устройство на Черноморското крайбрежие. „Оттам имам доста добър поглед върху работата на общината”, подчерта Керванов.

По думите му, визията му за Добрич е градът да бъде по-хубав, по-красив, по-уютен, по-чист, по-благоустроен, по-поддържан.

Инж. Керванов сподели, че една от първите поставени му от кмета задачи е завишен контрол от страна на общината по повод нерегламентираните разкопавания на оператори на комунални услуги.

https://dnews.bg

  1. ДОБРУДЖАНЦИ
  2. НДТ – НОВА ДОБРУДЖАНСКА ТРИБУНА – NDT NEWS
  3. ДОБРИЧ: ВЧЕРА-ДНЕС-УТРЕ
  4. ВИЖДАМ ТЕ КАТ – БЪЛГАРИЯ
  5. МУЗИКА ЗА ДУШАТА – ВАШИТЕ ЛЮБИМИ ПЕСНИ И МЕЛОДИИ
  6. КОТКИТЕ НА ДОБРИЧ
  7. БЪЛГАРИТЕ
  8. РИБОЛОВ
  9. ГЮВЕЧ
  10. БЪЛГАРИЯ-ТУРЦИЯ BULGARIA-TURCIA
  11. България – Китай 中国保加利
  12. ВСИЧКО НАКУП В PINTEREST