Неразвит ембрион на сестра й близначка беше открит в черепа на момиче, родено в Китай. Това съобщи Daily Mail .

В 33-та седмица от бременността при преглед на майката е открита аномалия в черепа на бебето. Бебето е родено с цезарово сечение. По време на раждането обаче се установява, че детето има нетипично голяма глава. Тогава лекарите не придадоха никакво значение на това, но година по-късно момичето разви проблеми в развитието, включително инконтиненция на урина и неспособност да държи главата си изправена.

След сканиране на черепа лекарите диагностицираха тумор с диаметър 13 сантиметра с костни фрагменти.

В резултат на това лекарите изрязват тумора. След като го проучили, лекарите стигнали до извода, че това е неоформен ембрион на сестра близначка. Ембрионът може да има гръбнак и зачатъци на уста, очи, коса и крайници.

Такава аномалия се нарича ембрион в ембриона (плод в плода) и се записва с честота веднъж на 500 хиляди бременности. Момичето не издържа операцията.

По-рано в Съединените щати се родиха близнаците Лидия и Тимъти Риджуей , които бяха замразени в ембрионален стадий преди повече от 30 години. От 22 декември 1992 г. ембрионите се съхраняват в течен азот при температура -196 градуса. Експертите отбелязват, че такова дългосрочно съхранение не вреди на здравето на децата.