В Историческия музей гр. Генерал Тошево беше открита изложба с картини от пленера по живопис „Бялата лястовица“

0
419

На 8 юли в Исторически музей – Генерал Тошево официално беше открита експозицията от картини, нарисувани от съвременни български художници по време на петото издание на пленера по живопис „Бялата лястовица“. В продължение на седмица източникът на енергия, вдъхновение и творчески заряд беше красивата ни природа и селски бит в село Красен.

По време на откриването на изложбата художниците бяха наградени и поздравени от кмета на Община Генерал Тошево Валентин Димитров.

 

Творбите на талантливите художници Божидар Тонев, Христо Константинов, Венета Велева и Пенка Димитрова от Добрич, Румен Атанасов от София, Станимир Видев от Пловдив, Христо Христов от Варна и Валентин Узунов от Ловеч може да разгледате до края на месец август.

 

Пленерът по живопис „Бялата лястовица“ се организира от Община Генерал Тошево и кметството в село Красен, със съдействието на Народно читалище „Йордан Йовков 1896“, село Красен и партньорите от Сдружение на добричките художници и „Ателие 13“. Сред целите на форума са стимулиране на творческите търсения на творците и възможност за активна творческа работа, възникване на творчески контакти на различни по възраст и афинитет художници, местни творци и утвърдени автори с постоянно и забележимо присъствие;  създаване на нови художествени произведения, които да попълнят фонда на Община Генерал Тошево с творби на живописта. Цели се също да се популяризира община Генерал Тошево като място с атрактивна природа, богато културно-историческо наследство, жизнено настояще и възможности за бъдещо развитие.