В ДОМА ЗА СТАРИ ХОРА УСИЛЕНО СЕ ГОТВЯТ ЗА ПРАЗНИЦИТЕ

0
279

Коледна елха с играчки и гирлянди вече краси входа на Дома за стари хора в Добрич. Цветни лампички светят по прозорците на холовете, украсени са столовата и фоайето.

Подготовката за предстоящите празници върви без никакво бавене, хвалят се възрастните обитатели. Всякакви приготовления те наричат трудотерапии и се впускат в тях с голям ентусиазъм. Орехите за баклава, щрудели и каквото още ще има с орехи за хапване през празниците, вече са почистени. После „удариха едно рамо“ на готвачките и сами си нарязаха плодовата салата за вечеря. По време на тези трудотерапии много върви приказката, казват възрастните. Докато се белят ябълки, портокали и киви за салатата, разговорите тръгват от спомени кой какво и как е приготвял за празника като млад, после приказката се завърта около какви манифестации е имало едно време, оттам и какви заводи, споменават се „Маяк“, „Зена“, „Жакард“.

За другата седмица програмата в Дома за стари хора е пълна. Доста хора изразиха желание да им „отворят вратата“, да се видят и поздравят с тях след дългата пандемия. НДТ