В Балчик връчиха наградите „Общественик на годината“

0
385

След известно прекъсване заради пандемията вчера в Балчик за 11-и път бяха връчени ежегодните награди „Общественик на годината“ по инициатива на вестник „Балчишки телеграф“ и сдружение „Българско наследство“, с подкрепата на Община Балчик.

Тези отличия означават, че постиженията са забелязани, оценени и нека продължават, обяви подкрепата на общинското ръководство в подобен род инициативи кметът на Белия град Николай Ангелов. Той лично връчи наградите на някои от призьорите заедно с председателя на Общински съвет Николай Колев.

Списъкът с десетимата, работили с ентусиазъм за Балчик в последната година, започна със земеделеца Дончо Калудов, който не еднократно е подпомагал финансово събития в града. Живка Канева е оценена за приноса си в съхраняването на творческия живот в село Сенокос. Тя пожела живот и здраве на всички, защото „когато ги имаме, всичко в живота се постига, всички мечти се сбъдват“. Общинският съветник Христо Христов получи грамотата за подкрепата, която оказва на местната общественост в различни направления – от инфраструктура до култура.

За отдадената си работа в помощ на членовете на Съюза на инвалидите в България Деспина Маринова – създател на общинската организация, също бе отличена днес. Днес тя покани балчиклии да се включат в благотворителен базар в помощ на Димитър Стоев от село Оброчище и си купят мартеници.

Директорът на балчишкия музей Радостина Енчева, наградена днес, подчерта, че добрите резултати се постигат от добър екип, с какъвто работи тя, а неврологът д-р Яна Дочева си пожела срещите и с балчиклии да са за добро и с добро. Младите попълнения в обществениците днес са ветроходецът Тодор Първанов от Морски клуб – Балчик и лекоатлетът Преслав Вълев само на 17 год. Те благодариха за престижната награда и заявиха, че ще продължат да увеличават успехите на организациите, които представляват.

Димитър Пармаксъзов – председател на районната потребителна кооперация, също отнесе купа за общественик. Той вярва, че всеки изход от криза е чрез сдружаване на колективите с еднакъв предмет на дейност. Не на последно място днес бе отличен жокеят Недялко Милев – Дяката, който пет пъти е вдигал българския флаг пред 80-хилядна публика.

БНР