Единствено представителят на „Възраждане“ в Комисията за промени в Правилника за работа на ОС Добрич, инж. Георги Джендов, е гласувал против предложенията за увеличение на възнаграждението на общинските съветници. Това споделиха от структурата на патриотичната организация в Добрич.

„Имаше две гласувания, съответно за 50 и 55% увеличение, в две поредни заседания и всеки може да провери протоколите, че само един общински съветник е гласувал против. Това беше именно инж. Георги Джендов“, допълват възрожденците и заявяват, че ще гласуват против и на редовното заседание на ОС Добрич.

„В комисията беше прието нашето предложение за двойно увеличение на санкциите за отсъствие от заседания на постоянни комисии или заседания на ОС Добрич. Все пак остава на съвестта на общинските съветници да не злоупотребяват с понятието „уважителни причини“. Ще настояваме правилникът да се спазва, защото досега се потулваха много своеволия“, заявяват от „Възраждане“.

Сред пътвите задачи на патриотичната организация е създаването на Фонд за лечение на болни деца, Обследване и проектиране на реконструкцията на коритото на река „Добричка“, на моста при пресичането на бул. „Добруджа“ и бул. „Русия“ при „Агромагазина“, Въдворяването на ред в транспортната схема на града, Отварянето на училищните дворове за децата на Добрич.

От „Възраждане“ са категорични, че общинската управа и кметът на Добрич не са се справили с усложнената обстановка и отстраняването на последствията след нея, които все още затрудняват ежедневието на добричлии. „От години Добрич е мръсен, неугледен, разбит, тъмен и пуст. Това е следствие на неумело и недалновидно управление“, заявяват от възрожденската организация.

„Взаимоотношенията между различните партии на национално ниво не бива да бъдат пренасяни и в местния парламент! Ние ще работим с всеки и ще подкрепим всяко решение в полза на Добрич. Призоваваме останалите общински съветници да загърбят личностните и партийните си противоречия, за да бъдат част от възраждането на града ни“, завършват от „Възраждане“.

Видео с позицията на “Възраждане” – Добрич ВИЖТЕ ТУК

“ВЪЗРАЖДАНЕ” – ДОБРИЧ