Кой аромат се смята за най-привлекателен в света

0
244

 

Мащабно проучване установи коя миризма предизвиква най-силен интерес сред противоположния пол.

Ново социално проучване разкри кои аромати – за мъже и жени – се смятат за най-привлекателни и секси. Ако сте планирали да промените аромата си или да подарите парфюм на половинката си, препоръчваме ви да се запознаете с резултатите.

Според Irish Mirror 85% от мъжете (от почти 4000 респонденти) посочват флоралния аромат като най-привлекателния аромат за една жена. Мъжете смятат тази миризма за истински афродизиак.

На второ място са ярки сладки миризми. 81% от анкетираните ги харесват. На трето място са плодовите парфюми (78% от мъжете казват, че свежият плодов аромат е най-секси нещо, което една жена може да носи).

Отделно, участниците в проучването отбелязаха аромати на ванилия (73% от мъжете го нарекоха любимия си аромат на жените) и цитрусови аромати – 69% от респондентите ги харесаха.

Що се отнася до предпочитанията на жените, над 85% от участниците в проучването казват, че любимият им мъжки аромат е дървесен с нотки на мускус и пачули. 72% от гласовете отидоха за ароматите на сандалово дърво. 64% от жените споменаха свежи парфюми от мента и босилек, а 57%, подобно на мъжете, подчертаха аромата на цитрус.

Също така си струва да се отбележи, че според експертите редица аромати имат обратен ефект – те отблъскват потенциален партньор или просто събеседник. Парфюмният стилист Татяна Гориславская посочва сред тези аромати парфюми с нотки на тамян, агарово дърво и „винтидж парфюми“ – някога популярни аромати, които вече са излезли от производство и не се продават официално, пише marieclaire.

„Начините, по които се възприема обонянието ни, са неразгадаеми и всеки аромат изисква индивидуален подход. Важно е да не сте плахи пред сложни бележки, да експериментирате, да опитвате и (особено преди важни срещи) да мислите: дали ще звуча подходящо?“, добавя експертът.

  1. 10 ароматни факти за кафето
  2. Ароматизаторите са опасни за котките
  3. Сладоледът празнува, ваниловият най-обичан
  4. Няколко храни за приятен интимен аромат
  5. 5 начина да изчистим дома само с лимон и вода
  6. 7 начина да се спасим от миризмата на обувки
  7. Растенията ви надушват (видео)
  8. Да задържим аромата на парфюма по себе си
  9. Свещи от пчелен восък – един уханен свят
  10. АРОМАТИТЕ И КАКВО ТРЯБВА ДА ЗНАЕМ ЗА ТЯХ?
  11. Нов хит: Български бонбон парфюм
  12. 10 любими аромата на звездите
  13. Голи модели се разхождаха на ревю на парфюми
  14. Shania Twain със собствен парфюм
  15. арфюмите може да са опасни за здравето
  16. ПАРФЮМЪТ – ПРЕДИ ДА ГО КУПИМ