Второкласници от СУ ”П.Р.Славейков” класирани за националния кръг на състезанието„Буквоплет“

0
343
На 15 март се проведе градският кръг на състезанието „Буквоплет“ организирано от Лайънс клуб Добрич. Второкласниците от четири училища: ОУ „Хан Аспарух“, ЧПГ „Леонардо да Винчи“, СУ „П.Р.Славейков“ и СУ „Димитър Талев“ демонстрираха своите знания и умения по роден език. Състезанието беше забавно и много оспорвано. Госпожа Нела Георгиева старши експерт по български език и литература в РУО Добрич изрази своето възхищение от добрата подготовка, която имаха участниците. Компетентното жури беше затруднено с определяне на победителите, защото всички участници се представиха отлично. Класирани за националния кръг на състезанието са учениците Максим-Ивайло Петев от II“г“ клас и Петина Ивайлова Кирякова от II“б“ клас от СУ „П.Р.Славейков“.
Награди на участниците и победителите връчи президента на Лайънс клуб Добрич госпожа Весела Панчева и ковежника на клуба госпожа Мария Василева.
Всички присъстващи бяха единодушни, че това е полезна инициатива, която има потенциал да обхване всички училища на теритиорията не само на грда ни и в цялата област.