10. Розата на палтото на Джоузеф

 

Ако търсите красива катерлива роза за вашата градина, тогава палтото на Джоузеф може да бъде най-добрият избор за вас. Всъщност никоя друга катерлива роза не е толкова цветна, колкото розата на Джоузеф. Той произвежда средни цветове от оранжево-червени нюанси със златист цвят. Вирее добре на огради и беседки във вашата градина.

Това розово растение е свободно от болести и достига до 8-10 фута височина. Трябва да засадите място, което осигурява пълно слънце. Поливането също е важно през целия вегетационен период. Розата на Джоузеф е непрекъснато цъфтящо растение. Блестящите многоцветни цветя ще се появяват многократно от пролетта до лятото. Цветовете също са леки, с плодов аромат.

Допълнителна информация

Клас: Катерач, флорибунда.
Тип цвете – полудвойно.
Цвят на цветята: червено, розово, оранжево, жълто и златно.
Период на цъфтеж: пролет, лято.
Грижи: Поливането е важно, особено през вегетационния период. Наторявайте растението на всеки две седмици.

9. Микеланджело Роза

 

С големите масленожълти цветя, розата Микеланджело има отличен, старомоден вид. При нормални условия цветята му се отварят 5 инча напречно. Във всеки цвят също има 40-45 венчелистчета. Розата Микеланджело също е известна със своя интензивен лимонов аромат. Добър избор е за правене на букети.

За да засадите розата Микеланджело, изберете място, където има частично слънце. Растението расте до 4 фута. Уверете се, че получава умерено поливане. Красивите, маслено-жълти цветове ще се появят от средата на пролетта до есента.

Допълнителна информация

Клас: Хибриден чай.
Тип цвете: Полу-двойно.
Цвят на цветята: масленожълт.
Период на цъфтеж: от средата на пролетта до есента.
Грижи: Има нужда от частично слънце и умерено поливане.

8. Катедралата Уинчестър

 

Това е многократно цъфтяща английска роза, която носи привлекателни чашковидни бели цветя. Тези средно големи рози се отварят на 2,25 инча с 80-85 венчелистчета. Освен с красотата си, катедралата Уинчестър е известна и със силното си ухание. Създава приятен аромат с нотки на бадемов цвят и мед.

Уинчестърската катедрала е устойчиво на болести растение. Освен това расте и цъфти добре за дълъг период от време. Семената трябва да бъдат засадени в част от вашата градина, където има частично слънце. Растението достига 1,2 метра височина. Първото цвете ще се появи през лятото и цъфти многократно до есента.

Допълнителна информация

Категория : Английска роза.
Тип цвете: Напълно двойно.
Цвят на цветята: бял.
Период на цъфтеж: от лятото до есента.
Грижи: Частично слънце и умерено поливане.

7. Червеният рай

 

Red Eden е невероятна катереща се роза с големи, старомодни яркочервени цветя. Единичен цвят на Red Eden има среден диаметър от 5 инча и съдържа до 110 венчелистчета. Розите Red Eden също са едни от най-ароматните рози в света. Той разпространява интензивен, мек класически аромат на роза.

Red Eden е здраво и непрекъснато цъфтящо розово растение. Тази красива катерлива роза е подходяща за огради. Грижата за розата Red Eden е доста проста. Растението се нуждае от слънце и умерено поливане. Трябва също така да подрежете растението, преди да поникнат листата. Цъфтежът на роза Red Eden ще започне през пролетта и ще продължи до края на лятото.

Допълнителна информация

Категория : Катерене.
Тип цвете: Напълно двойно.
Цвят на цветята: яркочервен.
Период на цъфтеж: Пролет до лято.
Грижи: Пълно слънце, умерено поливане и подрязване преди поникване на листата.

6. Албрехт Дюрер

 

Атрактивно розово растение с големи, прасковени оранжеви цветя. Интензивността на оранжевия цвят на тази роза се променя в зависимост от времето. През зимния сезон тази роза изглежда наситено розова, а не оранжева. Ароматът на розата на Албрехт Дюрер е толкова известен, колкото и красотата му. Създава приятен, интензивен плодов аромат.

Можете да засадите тази роза в малки контейнери. Ще расте до 90 см височина. Подрязването и умереното поливане са много важни за розата Албрехт Дюрер.

Допълнителна информация

Клас: Хибриден чай.
Цвят на цветята: оранжев.
Цъфтеж: Продължителен цъфтеж.
Грижи: Умереното поливане и подрязване са важни.

5. Виктор Юго

 

Розата Виктор Юго е сред най-красивите червени рози в света. Произвежда големи тъмночервени цветове с 25-30 венчелистчета. Силният аромат е друга страхотна характеристика на тази роза. Така розата Виктор Юго е добър избор за изработка на букети и вази.

Розовите растения Victor Hugo ще растат до височина от 1 метър. Нуждае се от пълно излагане на слънце. Резитбата е задължителна за това розово растение през зимата и пролетта. Цъфтежът на розата Виктор Юго ще започне през пролетта и ще продължи до есента.

Допълнителна информация

Клас: Хибриден чай.
Цвят на цветята: Наситено червено.
Цъфтеж: От пролетта до есента.
Грижи: Има нужда от пълно излагане на слънце, подрязването е задължително през зимата и пролетта.

4. Рапсодия в синьо

 

Rhapsody in blue е зашеметяващо цветна роза с цвят от лилаво и лилаво, избледняващо до шистово синьо. Това е полу-двойна роза, която се образува в големи гроздове. Красивата рапсодия в сини рози първоначално се отваря като изцяло сини цветя. Но постепенно те избледняват в шистово синьо. Също така е страхотно рязано цвете и може да бъде по-добър избор за изложби.

За да засадите рапсодията в синьо, изберете място, където има умерена температура и частично слънце. Растението ще нарасне до 1,2 метра височина. Пъстрият цвят ще се появи през целия летен сезон.

Допълнителна информация

Категория : Храст.
Цвят на цветята: лилаво и лилаво избледняват до шистово синьо.
Цъфтеж: През цялото лято.
Грижи: Частична сянка, умерено поливане и подрязване през лятото.

3. Златен медал

 

Както подсказва името, растението златен медал носи големи, брилянтно тъмнозлатисти цветове. Цветовете му се образуват в гроздове и всеки цвят се състои от 30-40 венчелистчета. Цветът на розите със златен медал става по-интензивен при ниска температура. Интензивният плодов аромат на златен медал го прави една от най-добрите рози за отглеждане във вашата градина.

Златният медал е изправено и почти без бодли храстовидно растение. Ще достигне до 36 инча височина. За здравословен растеж това растение се нуждае от пълно излагане на слънце. Трябва също така да отрежете бастуните му през пролетта и зимата. Зашеметяващите тъмнозлатисти цветя ще се появят от пролетта до лятото.

Допълнителна информация

Клас: Хибриден чай.
Тип цвете: Двойно.
Цвят на цветята: Тъмно златисто.
Цъфтеж: Пролет до лято.
Грижи: Пълно излагане на слънце, средно поливане и резитба през пролетта и зимата.

2. Черна бакара

 

На пръв поглед Black Baccara изглежда като голяма, красива черна роза. Но това изобщо не е черна роза. Всъщност уникалната кадифена текстура на венчелистчетата му има голяма прилика с черния цвят. Черната бакара също е известна сред любителите на розата със своя почти черен цвят. Всяко цвете се отваря на 4 инча и съдържа до 45 венчелистчета.

Розата Black Baccara може да бъде чудесно допълнение към вашата градина и изложения. Ще трябва да изберете място с пълно слънце, за да засадите тази роза. За здравословен растеж на Black Baccara, уверете се, че сте я засадили в добре дренирана почва. Блестящите, оцветени в кадифе цветя ще се появят от пролетта до есента.

Допълнителна информация

Клас: Хибриден чай.
Цвят на цветята: Кадифе.
Цъфтеж: Пролет до есен.
Грижи: Излагане на слънце, леко поливане и подрязване.

1. Двойна наслада

 

Двойната наслада е наистина една от най-прекрасните рози в света. Той е известен както с красота, така и с аромат. Това невероятно растение носи големи, кремави цветове, поръбени с поразителен червен цвят. Всеки цвят има 30-35 венчелистчета. Розите с двойна наслада също произвеждат интензивен пикантен аромат през целия сезон на цъфтеж.

Двойните рози са определено добър избор за авангардни градински и изложбени изложби. За да развие поразителен, наситен цвят, двойната роза Delight трябва да бъде изцяло изложена на слънце. Расте на височина приблизително 1,5 метра.

Подрязването през пролетта е друго важно нещо, което трябва да имате предвид. Определено ще донесе повече цветя на вашето двойно насладително растение. Големите, цветни и високо центрирани цветове ще се появят от пролетта до есента.

Допълнителна информация

Клас: Хибриден чай.
Тип цвете: Двойно.
Цъфтеж: Пролет до есен.
Грижи: Слънце, умерено поливане и резитба през пролетта.
Последни мисли

В цялата история няма друго толкова прославено цвете като розите. Те символизират всичко за всеки – любов, благодарност, признателност, духовност, страст, ентусиазъм, приятелство, радост и добро здраве. Розите определено могат да донесат положителни промени в живота ни, като вдъхнат настроение и емоции.