“Вие сте раса от боклуци”: Кой заплаши български училища с бомби

0
724
  • От ГДБОП съобщиха, че разследват случая, мейлите са пратени от чужбина

Новосъздаден профил в приложението “Телеграм” е изпращачът на заплаха за бомби в десетки български училища.

Това е Fmul Free Misanthropic Unаbombers Legion, който е създаден на 25 март, а първият му пост – снимка на руски автомат “Калашников”, в приложението е от 26 март. Текстът към снимката е написан на развален английски и гласи: “Ще убия всички хора… всички училища ще бъдат разрушени”.

В друг пост собственикът на профила описва организацията, която има за цел да взриви “всички училища, колежи, университети и други”.

“Смърт за хората. Да на деиндустриализацията”, се посочва в поста, съпроводен с вулгарни обиди.

В друг пост има снимка на пушка и пистолет с коментар под нея, че ще бъдат убивани и деца.

 

По-нататък има предупреждение за това, че FMUL, че цяла Европа ще бъде покорена от огранизацията. “Всяко човешко същество ще бъде елиминирано. Ние ще изчистим света от човешката раса. Вие сте раса от боклуци”, се посочва в текста.

Впечатление прави, че въпреки, че се прави внушение за многочисленост на организацията, авторът понякога говори и от свое име. Текстът продължава: “Мразя ви. Ние ще взривим всяко училище, университет, фабрика и други институции, които имате. Смъртта е вече зад гърба ви.”

В друг пост, след като е публикувана снимка на взривни устройства, се казва:

“Прецаках всички ченгета. Вие сте ***** роби на системата. Обръщам се към властите – FMUL не може да бъде спряна. Ние ще сме навсякъде. Ние ще сме в България, Македония, Гърция и останалата част на Европа. Ние създаваме нова ера на прочистване на света от човешките отпадъци. И всички ш****и хора, човешката раса, ще бъдат заличени. Ще взривя всичките ви училища, университети и детски градини”.

След този пост има видео, в което се показва взривяване на училище.

Пред Българското национално радио от ГДБОП съобщиха, че разследват случая с получените заплашителни имейли за поставени бомби в десетки училища у нас. По случая работи отдел “Киберпрестъпност” в главната дирекция.

Имейлът с бомбената заплаха вероятно е изпратен от чужбина. От свои източници в МВР “Хоризонт” научи, че текстът е на български, но вероятно е преведен с помощта на интернет преводач.

До момента експертите са проследили IP адреса на изпращача като е установено, че той не е български. До момента са засегнати поне 16 училища в София и десетки във Варна и Бургас.

От МВР уточниха че занятията в училищата се прекратяват или не по преценка на съответните директори. На много места у нас полицията вече е приключила с претърсването на помещенията и до момента няма открити съмнителни вещи. В канала си в Телеграм организацията изпратила имейлите прокламира омраза срещу човечеството и децата. На профилната снимка е публикуван маскиран мъж с автоматично оръжие. https://bgvoice.com/