На 19 март, около 10:00 часа по бул. „Русия” в град Добрич е спрян за проверка микробус „Форд”, управляван от 55-годишен мъж от с. Крушари, обл. Добрич. В хода на проверката водача на МПС представя документ за преминат годишен технически преглед, който след справка в информационни масиви на МВР е установено, че е неистински. По случая е образувано досъдебно производство.

На 19 март, около 10:45 часа по пътя град Генерал Тошево посока с. Присад е спрян за проверка лек автомобил „Опел”, управляван от 27-годишен мъж. При извършената проверка на водача на автомобила за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за употребата на канабис. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 19 март, около 02:00 часа е получено съобщение за възникнал конфликт в частен имот на територията на град Тервел. Установено е, че двама мъже в нетрезво състояние са влезли в частен имот, обитаван от 29-годишен мъж от с. Росица и са му нанесли удари. От проведените ОИМ и ПСД са установени извършителите на деянието. С полицейска мярка за срок от 2 часа са задържани 41-годишен мъж и 22-годишен мъж, и двамата от град Тервел. По случая е уведомена РП Добрич. Повдигнати са им обвинения и е образувано досъдебно производство.

На 20 март, около  15:55 часа по бул. „25-ти Септември” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Тойота”, управляван от 30-годишен мъж от с. Божурово, обл. Добрич. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,49 промила в издишания от водача въздух. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 20 март, около 23:55 часа в с. Оброчище, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Опел”, управляван от 56-годишен мъж. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,49 промила в издишания от водача въздух. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 20 март, около 14:45 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „БМВ”, управляван от 43-годишен мъж. При последвалата проверка на водача на автомобила за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 20 март, около 15:00 часа по пътя с. Челопечене посока с. Вранино, обл. Добрич е спрян за проверка товарен автомобил „Ивеко”, управляван от 56-годишен мъж от град Каварна, теглещ на буксир лек автомобил „Митсубиши”, управляван от неправоспособен 23-годишен мъж от град Каварна. С полицейска мярка за срок от 24 часа 23-одишния мъж е задържан в РУ МВР Каварна. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 20 март, около 08:15 часа е получено съобщение за извършена кражба на ръчни електрически инструменти от имот, находящ се в местността „Гази баба” в град Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.

На 20 март, около 12:00 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на с. Топола, обл. Добрич. Установено е, че за времето от 2019 г. до 19 март т.г., неизвестен извършител е проникнал в къщата. По данни на тъжителят е извършена кражба на домакински имущество, мебели, инструменти и електрически уреди. По случая  е образувано досъдебно производство.

На 21 март, около 22:30 часа в град Каварна е спрян за проверка лек автомобил „Ауди”, управляван от 64-годишен мъж от град Каварна. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,22 промила в издишаният от водача въздух. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 22 март, около 00:15 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Фиат”, управляван от 20-годишен мъж. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,21 промила в издишаният от водача въздух. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.