БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР – ДОБРИЧ – 9-13.05.2020

0
1060

 

На 8 май, около 15:50 часа в град Балчик е спрян за проверка лек автомобил „Пежо” с добричка регистрация. В хода на проверката в пътника в автомобила е установена суха тревна маса с тегло 15,3 грама, реагираща на канабис и бяло прахообразно вещество с тегло 0,3 грама, реагиращо на метаамфетамин. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан 25-годишен мъж от град Балчик, известен на МВР. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 8 май, около 12:30 часа в град Добрич е извършена проверка на криминално проявен 28-годишен мъж. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 0,5 грама, реагираща на канабис. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 8 май, около 18:00 часа в град Добрич е извършена проверка на криминално проявен 32-годишен мъж от с. Черна, обл. Добрич. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 0,5 грама, реагираща на канабис. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

След проведени ОИМ и ПСД от служители на Първо РУ МВР Добрич са задържани криминално проявени мъж на 28-години от град Добрич и мъж на 24-години от с. Ловчанци, обл. Добрич. Същите са извършите на взломна кражба от гаражно помещение, извършена на 31 март т.г. Част от инкриминираните вещи са установени и иззети по надлежния ред. Материалите по случая са докладвани в прокуратурата. Работата по случая продължава.

На 9 май, около 23:15 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Мерцедес” с добричка регистрация, управляван от 44-годишен мъж от с. Победа, обл. Добрич. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,53 промила в издишания от водача въздух. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 9 май, около 19:50 часа е получено съобщение за възникнал скандал в с. Чернооково, обл. Добрич между двама мъже на 19-години от с. Василево и на 20-години от с. Чернооково. Вследствие на инцидента, 20-годишният мъж е с фрактура на носна кост. Извършителят на деянието е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

На 9 май, около 23:00 часа е получено съобщение за взломен монетник на вендинг-машина, находяща се на територията на с. Полк. Дяково, обл. Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.

На 10 май, около 00:05 часа е получено съобщение за взломна кражба от магазин за хранителни стоки, находящ се по ул. „Охрид” в град Добрич. От проведените незабавни ОИМ и ПСД е установен извършителят на деянието. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан 43-годишен мъж от град Добрич, известен на МВР. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 10 май, около 17:30 часа е получено съобщение за възникнал пътен инцидент по пътя между град Балчик посока местността „Тузлата”. Установено е, че при разминаване на стеснен участък възниква инцидент между лек автомобил „Хюндай”, управляван от 54-годишен мъж и други две МПС. При инцидента са нанесени удари в областта на лицето на 54-годишният мъж и пътуващият в МПС мъж на 77-години. Чрез използване на дървена бухалка е унищожено задно панорамно стъкло на лекият автомобил „Хюндай”. Извършителите на деянието са установени. Материалите по случая са докладвани в Прокуратурата. По случая  е образувано досъдебно производство.

На 12 май, около 16:00 часа е получено съобщение за извършена кражба на сумата от 300 лева и 300 евро от незаключен лек автомобил, паркиран на територията на с. Кранево, обл. Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.

На 12 май, около 12:00 часа е получено съобщение за извършена кражба от частен имот на територията на град Генерал Тошево. Установено е, че неизвестен извършител е проникнал през незаключена входна на имота. По данни на тъжителя е извършена кражба на сумата от 1 300 лева, лични документи, преносим компютър, мобилен телефон и лични вещи. По случая е образувано досъдебно производство.

След проведени ОИМ и ПСД са задържани трима мъже на 26-годишен мъж, 17-годишен и 18 години, и тримата от с. Крушари, обл. Добрич. В хода на работа е установено, че същите са извършители на взломна кражба от кафемашина, находяща се на територията на с. Полк. Дяково, обл. Добрич. Тримата извършители са привлечени в качеството им на обвиняеми. Работата по случая продължава по описа на Второ РУ МВР Добрич.