На 8 декември, около 14:30 часа е получено съобщение за извършена кражба на моторен трион от незаключена постройка, находяща се на територията на с. Крупен, обл. Добрич. След проведени съвместни ОИМ и ПСД, служители на РУ МВР Генерал Тошево и РУ МВР Каварна установяват извършителят на деянието. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан 37-годишен мъж от с. Спасово, обл. Добрич. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 8 декември след проведени ОИМ и ПСД, служители на Първо РУ МВР Добрич извършват проверка на частен имот по ул. „“Панайот Хитов“ в град Добрич. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 38,5 грама, реагираща на канабис. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан 22-годишен мъж. Материалите са докладвани в прокуратурата. Привлечен в качеството му на обвиняем. Работата по случая продължава.

На 9 декември, около 01:00 часа в град Генерал Тошево е спрян за проверка лек автомобил „Мазда“, управляван от 50-годишен мъж. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,72 промила. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 8 декември, около 11:00 часа е извършена проверка на частен имот на територията на  с. Василево, обл. Добрич. В хода на проверката са установени общо 4 пространствени м3 дърва за огрев, без контролна горска марка и съпровождащи документи. По случая е образувано досъдебно производство.

На 8 декември, около 1300 часа е получено съобщение за ПЗО лек автомобил „БМВ“, паркиран на паркинг по ул. „Дунав“ в град Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.

На 8 декември, около 16:50 часа е получено съобщение за сбиване между двама мъже на 52-години и 42-години по ул. „Ивайло“ в град Добрич. Вследствие на инцидента 52-годишният мъж е с порезна рана на гърба, освободен за домашно лечение, без опасност за живота. 42-годишният мъж е с фрактура на челюст, без опасност. По случая е образувано досъдебно производство.