На 7 октомври, около 18:15 часа в град Генерал Тошево е спрян за проверка лек автомобил „Сеат“, управляван от 19-годишен мъж. При последвалата проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за употребата на канабис. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 7 октомври, около 21:50 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 36-годишен мъж. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,43 промила. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 7 октомври, около 23:55 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Киа“, управляван от 32-годишен мъж. При последвалата проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за употребата на канабис и метаамфетамин. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.