На 9 август, около 16:40 часа в с. Крапец, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Митсубиши” с варненска регистрация, управляван от 35-годишна жена. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,42 промила в издишания от водача въздух. Задържана за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 10 август, около 01:50 часа по околовръстен път на град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация, управляван от 23-годишен мъж. При извършената проверка на водача на автомобила за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за употребата на канабис. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 9 август, около 14:15 часа по ул. „Агликина поляна” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „БМВ” с бургаска регистрация, управляван от 37-годишен мъж от град Добрич. При извършената проверка на водача на автомобила за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за употребата на канабис, опиати и метаамфетамин. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 9 август, около 10:40 часа по ул. „Ген. Гурко” в град Добрич е извършена проверка на 37-годишен мъж от град Добрич, известен на МВР. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 0,5 грама, реагираща на канабис. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 9 август, около 17:00 часа е получено съобщение за възникнал конфликт пред търговски обект по ул. „Оп. Д. Ковачев” в град Добрич. На място е установен в безпомощно състояние 43-годишен мъж от град Добрич. Същият е настанен в реанимация в МБАЛ Добрич. В последствие, пострадалият мъж почива. Установен е и извършителят на деянието 23-годишен мъж от град Добрич. Задържан за 24 часа. За инцидента е уведомена ОП Добрич. По случая се работи в условията на досъдебно производство.

На 8 август, около 22:00 часа в град Тервел е спрян за проверка лек автомобил „Опел”, без регистрационни табели, управляван от неправоспособен 60-годишен мъж от с. Карапелит, обл. Добрич. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,10 промила в издишания от водача въздух. Задържан за 24 часа. По двата случая са образувани бързи полицейски производства.

На 9 август, около 01:10 часа в град Балчик е спрян за проверка лек автомобил „Форд” с добричка регистрация, управляван от 41-годишен мъж. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,68 промила в издишания от водача въздух. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 8 август, около 10:30 часа по бул. „Трети Март” в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген”, управляван от 31-годишен мъж, известен на МВР. При последвалата проверка на водача на автомобила за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за употребата на канабис. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 8 август, около 05:00 часа е получено съобщение за това, че на бензиностанция в с. Оброчище, обл. Добрич, мотоциклет марка „Кавазаки” с варненска регистрация, зарежда гориво за сумата от 20 лева и напуска обекта без да заплати. При излизането от бензиностанцията, водача на МПС губи контрол, блъска се в бетонна стена и напуска местопроизшествието. По случая е образувано досъдебно производство по описа на РУ МВР Албена.

На 7 август, около 22:40 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация, управляван от 24-годишен мъж. При последвалата проверка на водача на автомобила за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 7 август, около 10:00 часа в с. Овчарово, обл. Добрич е извършена проверка на 18-годишен мъж от град Добрич, известен на МВР. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 0,55 грама, реагираща на канабис. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 7 август, около 10:55 часа по ул. „Орфей” в град Добрич е извършена проверка на 33-годишна жена. В хода на проверката е установено бяло прахообразно вещество с тегло 2 грама, реагиращо на амфетамин. Задържана за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 7 август, около 10:00 часа в с. Алцек, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген”, без регистрационни табели, управляван от 29-годишен мъж. При извършената справка в информационните масиви на МВР е установено, че водача на МПС е неправоспособен и управлява автомобила в едногодишен срок от наложено му наказание по административен ред. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.