БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР – ДОБРИЧ – 5-8.09.2020

0
755

На 4 септември, около 17:40 часа е получено съобщение за възникнало ПТП с пострадал в град Генерал Тошево. На място е установено, че товарен автомобил „Ивеко” не спазва пътен знак „Б2” и удря странично лек автомобил „Субару”, управляван от 44-годишна жена. Вследствие на инцидента, жената е настанена в МБАЛ Добрич с пукнат таз, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

На 4 септември, около 11:30 часа по ул. „Поп Богомил” е спрян за проверка лек автомобил „Рено”, управляван от 16-годишен младеж от с. Стефаново, обл. Добрич. В хода на проверката е установено, че регистрационните табели на МПС са издадени за друг автомобил. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 4 септември, около 15:00 часа в района на ж.к. „Дружба” в град Добрич е извършена проверка на 26-годишен мъж. В хода на проверката е установено вещество на кристали, с тегло 0,86 грама, реагиращо на метаамфетамин. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 4 септември, около 22:50 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Мерцедес”, управляван от 35-годишен мъж. При последвалата проверка за употреба на алкохол  с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 2,00 промила в издишаният от водача въздух. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 5 септември, около 00:05 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Ауди”, управляван от 29-годишен мъж от с. Козлодуйци, обл. Добрич. При извършената проверка на водача на автомобила за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за употребата на метаамфетамин, канабис и кокаин. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 5 септември, около 00:35 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Ауди” с добричка регистрация, управляван от 24-годишен мъж от с. Ловчанци, обл. Добрич. При извършената проверка на водача на автомобила за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за употребата на канабис и кокаин. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 4 септември, около 06:30 часа е извършена проверка на частен имот на територията на с. Стожер, обл. Добрич, обитаван от 48-годишен мъж. В хода на проверката е установено незаконно присъединяване към електропреносната мрежа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 5 септември, около 11:30 часа е получено съобщение за възникнало ПТП на изхода на град Добрич посока град Варна. На място е установено, че водач на лек автомобил „Хонда” не спазва пътен знак „Г2”, не пропуска насрещно движещият се автомобил „Пежо” и предизвиква ПТП с материални щети. ПТП е обслужено по административен ред.

На 5 септември, около 14:20 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „БМВ”, управляван от 32-годишен мъж от с. Септемврийци, обл. Добрич. При последвалата проверка на водача на автомобила за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за употребата на канабис. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 5 септември, около 16:00 часа по ул. „Цар Самуил” в град Добрич е извършена проверка на 37-годишен мъж от град Добрич. В хода на проверка е установена суха зелена тревна маса с тегло 4,7 грама, реагираща на канабис. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 6 септември, около 11:20 часа по ул. „Ген. Г. Попов” в град Добрич е извършена проверка на 16-годишен младеж от град Добрич. В хода на проверката е установено суха тревна маса с тегло 0,78 грама, реагираща на канабис. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 7 септември, около 16:35 часа е получено съобщение за възникнало ПТП по пътя от град Тервел посока с. Кочмар, обл. Добрич. На място е установено, че лек автомобил „Фолксваген” при движение посока град Тервел предприема завой на ляво, отнема предимството на мотоциклет ”Сузуки”, управляван от 45-годишен мъж от град Добрич. Вследствие на инцидента, 45-годишният мъж е настанен в МБАЛ Добрич с фрактура на лява подбедрица, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

На 7 септември, около 18:10 часа в град Добрич е извършена проверка на 18-годишен мъж от град Генерал Тошево. В хода на проверката е установена суха тревна маса с тегло 0,65 грама, реагираща на канабис. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.