БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР – ДОБРИЧ- 30.03.2020

0
917

 

На 27 март след проведени ОИМ и ПСД е задържан 43-годишен мъж от с. Къпиново, обл. Добрич. В хода на работа е установено, че на 7 март т.г. същия чрез използване на чужд платежен инструмент – дебитна карта е изтеглил сумата от 1 000 лева. Материалите по случая са докладвани на ОП Добрич. По случая се работи в условията на досъдебно производство.

На 27 март, около 23:40 часа е получено съобщение за възникнало ПТП в района на с. Присад, обл. Добрич. На място е установено, че водач на лек автомобил „Ауди” с добричка регистрация, губи контрол над МПС и се блъска последователно в крайпътни дървета. Вследствие на инцидента водача на МПС мъж на 33-години е с фрактура на горен крайник и открита рана на долен крайник, без опасност за живот, настанен в реанимация на МБАЛ Добрич. Пострадала е и жена на 25-години, возеща се в МПС, която е с фрактури, настанена в реанимация на МБАЛ Добрич, без опасност за живота. При извършената проверка за употреба на алкохол с техническо средство, е установено наличието на 1,07 промила в издишания от водача въздух. По случая е образувано досъдебно производство.

На 30 март, около 02:35 часа е получено съобщение за възникнал пожар на паркинг пред жилищен блок в района на ул. „Дунав” в град Добрич. На място е установено, че гори лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация. Вследствие на инцидента МПС е с изгорял двигателен отсек и двете предни гуми. При инцидента са нанесени щети и на паркираните в близост лек автомобил „Ауди” и лек автомобил „Шкода”. Огънят е потушен от екипи на РС ПБЗН Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.

На 29 март, около 13:10 часа е получено съобщение за умишлено увреден стъклопакет на прозорец ма къща, находяща се по ул. „Тузла” в град Балчик. По случая е образувано досъдебно производство.

На 29 март, около 22:00 часа на КПП Рилци в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Фиат” с добричка регистрация, управляван от 53-годишен мъж от с. Стражица, обл. Добрич. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,88 промила в издишания от водача въздух. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.