БЮЛЕТИН НА ОД НА МВР – ДОБРИЧ – 29.02.-4.03.2020

0
840

 

На 28 февруари, около 09:50 часа е получено съобщение за възникнало ПТП в района на с. Малина, обл. Добрич. На място  е установено, че лек автомобил „Мазда” с добричка регистрация не спира на пътен знак „СТОП”, отнема предимството и се блъска в лек автомобил „Фолксваген” с великотърновска регистрация. Вследствие на инцидента са пострадали водача и пътника в лек автомобил „Фолксваген”, мъже на 38 и 39 години, и двамата от с. Камен, обл. Велико Търново. Същите са настанени в МБАЛ Добрич, за наблюдение, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

На 29 февруари, около 10:15 часа в с. Славеево, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Опел” с добричка регистрация, управляван от 51- годишен мъж. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,46 промила в издишания от водача въздух. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 29 февруари, около 08:00 часа  е получено съобщение за умишлено увредено стъкло на търговски обект на територията на град Шабла. При извършения оглед е установена кражбата на 30 броя кутии цигари от различни марки и 10 литра спиртен алкохол. По случая е образувано досъдебно производство.

На 1 март, около 11:40 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Опел” с добричка регистрация, управляван от 37-годишен мъж, известен на МВР. При последвалата проверка на водача на автомобила за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за употребата на метадон. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 1 март, около 16:40 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Ауди” с чужда регистрация, управляван от 31-годишен мъж от град Варна. При последвалата проверка на водача на автомобила за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за употребата на амфетамин и метаамфетамин. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 2 март, около 11:50 часа е получено съобщение за възникнало ПТП с пострадал в град пешеходец по ул. „Черно море” в град Балчик. На място е установено, че поради неспазване на дистанция, микробус удря в задната част намаляващия пред него лек автомобил Вследствие на удара, лекият автомобил отклонява движението си, качва се на тротоара и блъска пешеходец – жена на 76-години. Вследствие на инцидента възрастната жена е настанена в МБАЛ Добрич с фрактура на подбедрица, и съчетана травма, без опасност за живота. По случая е образувано досъдебно производство.

На 3 март, около 01:00 часа в град Каварна е спрян за проверка лек автомобил „Рено” с добричка регистрация, управляван от 43-годишен мъж. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,67 промила в издишания от водача въздух. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 2 март около 10:45 часа по ул. „Охрид” в град Добрич е извършена проверка на 37-годишен мъж от град Добрич. В хода на проверката са установени 5 броя топчета със бяло и кафяво вещество. При последвалия полеви тест, веществата реагират на амфратамин с тегло 0,12 грама и хероин с тегло 0,21 грама. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 3 март, около 19:20 часа в с. Чернооково, обл. Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Мерцедес” с добричка регистрация, управляван от 38-годишен мъж от с. Дрипла, известен а на МВР. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,60 промила в издишания от водача въздух. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 3 март, около 20:55 часа в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Опел” с добричка регистрация, управляван от 41-годишен мъж, известен на МВР. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,19 промила в издишания от водача въздух. При извършената проверка на водача на автомобила за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за употребата на канабис. Задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.