На 15 февруари в хода на СПО е извършена проверка на частен имот на територията на кв. „Добротица“ в град Добрич, обитаван от 30-годишен мъж. В хода на проверката са установени суха тревна маса с тегло 20 грама, реагираща на канабис и бяло прахообразно вещество с тегло 0,5 грама, реагиращо на кокаин. Задържан за срок от 24 часа. Материалите по случая са докладвани в РП Добрич. По случая е образувано досъдебно производство.

На 15 февруари, около 15:25 часа в хода на СПО в град Балчик е спрян за проверка лек автомобил „Шкода“, управляван от 30-годишен мъж. При извършената проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за метаафметамин и амфетамин. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

На 15 февруари, около 03:45 часа е получено съобщение за горящ автомобил „БМВ“, паркиран в частен имот на територията на с. Оброчище, обл. Добрич. Пожарът е потушен от екипи на РСПБЗН Албена. Вследствие на инцидента е изгоряла предна част на МПС. Причините за инцидента се изясняват. Образувано е досъдебно производство по описа на РУ МВР Балчик.

На 15 февруари, в ода на СПО в град Добрич е спрян за проверка лек автомобил „Опел“, управляван от неправоспособен 21-годишен мъж. При извършената проверка за употреба на наркотични и упойващи вещества, теста отчита положителен резултат за наличието на канабис и кокаин. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.