На 24 април, около 15:40 часа полицейски служители извършват проверка на частен имот на територията на Второ РУ МВР Добрич, обитаван от двама мъже на 48-години и 45 години. В хода на проверката в жилището са установени общо тегло 31,5 грама, реагираща на полевия тест на наркотичното вещество канабис. Двамата са задържани за срок от 24 часа. Работата по случая продължава по описа на Второ РУ МВР Добрич.

На 25 април, около 01:40 часа на КПП Балчик е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген” с добричка регистрация, управляван от 26-годишен мъж от с. Телериг, обл. Добрич. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,94 промила в издишания от водача въздух. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.

На 24 април, около 06:10 часа е получено съобщение за извършена взломна кражба от частен имот на територията на кв. „Рилци” в град Добрич. Установено е, че чрез взлом на входна врата, неизвестен извършител е проникнал в постройка в имота. По данни на тъжителят е извършена кражба на моторна резачка. По случая е образувано досъдебно производство.

На 25 април, около 15:00 часа е получено съобщение за извършена кражба от склад на  новострояща се сграда на територията на град Балчик. По данни на тъжителя е извършена кражба на четири броя ръчни електрически инструмента на обща стойност около 2 000 лева. След проведени незабавни ОИМ и ПСД, полицейските служители установяват извършителят на деянието. С полицейска мярка за срок от 24 часа е задържан 23-годишен мъж от град Добрич, известен на МВР. Със съдействието на служители на Първо РУ МВР  Добрич, инкриминираните вещи са установени и иззети по надлежния ред. Работата по случая продължава.

На 25 април, около 23:55 часа е получено съобщение за възникнал пожар на лек автомобил „Опел” с добричка регистрация, паркиран по ул. „Ковачевци” в град Добрич. Пристигналите екипи на РД ПБЗН Добрич потушават огънят. Причините за инцидента се изясняват.

На 26 април, около 21:55 часа е получено съобщение за възникнал инцидент в частен имот на територията на с. Сърнец, обл. Добрич. Установено е, че неизвестни извършители са нанесли удари по двама мъже на 20 години и 19 – години.  От проведените ОИМ и ПСД са установени извършителите на деянието. Задържани са двама мъже на 21-години и 38-години от с. Сърнец. Работата по случая продължава.

На 26 април, около 22:20 часа в град Каварна е спрян за проверка лек автомобил „Рено” с добричка регистрация, управляван от 54-годишен мъж, известен на МВР. В хода на проверката е установено, че водача на МПС е с отнето СУМПС. При последвалата проверка за употреба на алкохол с техническо средство, цифровата индикация отчита наличието на 1,72 промила в издишания от водача въздух. Задържан за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо полицейско производство.